Хонконг желае да има старт във Формула 1 20.06 | 07:35

Китайската провинция иска да предложи на зрителите интересна надпревара по улиците на града по подобие на Сингапур и Монте Карло

От Краси Киров

Автомобилната асоциация на Хонконг се надява, че в скоро време ще успее да събере достатъчно подкрепа от спонсори, за да организира Гран при в китайския град-държава.

Пилотът на Торо Росо Хайме Алгерсуари е в провинцията на Китай, като ще вземе участие в демонстрация на отбора на Ред Бул. Точно тази демонстрация провокира шефа на автомобилната асоциация на Хонконг Уесли Ван да заговори за мечтата си да се организира Гран при там.

"Първата и най-важна крачка, е да се спечели подкрепата на почитателите на този спорт. Защото аз мечтая да има Гран при на Хонконг, което да стане по подобие на това в Сингапур, Малайзия и Китай", сподели Ван.

Той разкри, че според него градът-държава има сериозен потенциал да стане част от Формула 1, като е много възможно това да се случи в скоро време.

"Когато говорим за състезание, което е по улиците на града, защо Монте Карло и Сингапур да стават, а Хонконг не ?", запита той риторично.

Водещи

Най-четени