Хосе Мария Бусета напусна националния отбор по баскетбол 16.07 | 19:11

Националките ни останаха без старши-треньор, след като договорът на испанеца изтече

От Константин Симидчийски

Испанският специалист Хосе Мария Бусета няма да продължи да води женския национален отбор по баскетбол, обяви самият той на пресконференция днес.

Бусета не успя да класира България на Европейското първенство по баскетбол за жени, като на този етап не е ясно, кой ще бъде наследник на испанеца.

"Договорът ми изтече. За мен беше чест да бъда национален селекционер на България. Времето ми тук изтече. Дори да ми предложат да остана няма да приема. Ще се срещна с президента на федерацията Георги Глушков след лятото и ще дискутираме случилото се в европейските квалификации".

"Благодаря на всички за подкрепата и за градивните критики. Ще помагам на федерацията винаги, когато имат нужда от мен. Видяхме реалността, трябва да развиваме българските състезатели. Но явно другите се справят по-добре от нас", сподели днес Хосе Мария Бусета.

От името на федерацията Елеонора Рангелова, генерален секретар, благодари на Бусета за положените усилия и работа с отбора. Предстои задействане на процедура по избор на нов старши-треньор, като това ще стане по предложение на Треньорската комисия към Управителния съвет на федерацията

"Засега въобще не е обсъждан въпросът за нов треньор. Благодарим на Бусета, че отдаде сърцето си в работата си като селекционер на състава", заяви Елеонора Рангелова.

Водещи