Христо Йовов ще отговаря за развитието на Левски 29.10 | 07:31

Спортният директор говори и за трансферите на Гарад Дембеле и Валери Божинов

От Краси Киров

Спортният директор на Левски Христо Йовов заяви в ефира на TV7, че пред отбора предстоят много промени като това ще се случи през зимната пауза.

Йовов се е заел да изготви концепция за развитието на клуба в следващите години.

"Обещавам, че след месец и половина, когато свършат мачовете на Левски ще представя концепция за развитието на клуба за година и половина напред. В Левски трябва да бъде изграден стил на игра. Левски трябва да има футболисти от  детско-юношеската школа. Трябва да степенуваме целите. Феновете трябва да проявят търпение, ако искат да направим нещо голямо. Първата ни цел е Левски да стане шампион, по-реално обаче би било да гледаме към следващия сезон," заяви Йовов в предаването "Пред банята".

"Срещу Ботев играхме добре въпреки напрежението в съблекалнята. Не мога да кажа ли ще продължим да играем така. Тони Здравков пое отбора в много труден момент. Той, заедно с Мариян Христов и Елин Топузаков, имат пълното ни доверие и подкрепа,"добави Йовов.

Христо Йовов коментира слуховете за завръщане на Гара Дембеле и привличане на Валери Божинов.

"Няма нищо около Гара Дембеле. Заплащането в Германия е в пъти повече от тукаи звучи малко нереално. Всеки иска футболист като Дембеле. С най-голямо удоволствие бихме привлекли играч като Валери Божинов, но доколкото знам той има проблеми със Спортинг Лисабон."

Накрая Йовов говори и за двубоя на Левски срещу Локомотив (Пд), който обаче ще се играе пред празни трибуни на "Лаута" в четвъртък.

"Ние сме готови на всички за да се играе този мач пред феновете и да не разваляме празника," каза още Йовов, който прогнозира и победа с 2:0 за неговия отбор.

Водещи

Най-четени