Христо Стоичков - завръщането на една легенда 12.06 | 13:05

Кариерата на Камата заблестя именно на "Българска аармуи

От Краси Киров

Христо Стоичков се завърна в ЦСКА след близо 5 500 дни.Около 1500 фенове на "червените" посрещнаха с фойерверки Камата при стъпването му на "Българска армия" за първа тренировка начело на тима.

Той не разкри подробности около договора си, но обяви, че неговите контракти са безсрочни.

Стоичков обеща, че следи строго спазването на дисциплината и се закани на играчите да не опитват да кръшкат, като също така не пропусна да поздрави, но и да се заяде с Наско Сираков и Левски.

Само преди седмици привържениците на "армейците" бяха загубили надежда за светло бъдеще, особено след уволнението на старши треньора Стойчо Младенов, но със завръщането на Стоичков оптимизмът и еуфорията отново се настаниха в червените души и сърца.

Стоичков няма нужда от представяне, нито любовта на феновете на ЦСКА към него има нужда от обяснение.

Едва ли има "армеец" в публиката, който не помни най-бляскавите моменти от първия сезон на Камата като футболист на ЦСКА. Още с първите си прояви на терена с червената фланелка си проличава огромния потенциал и спортен хъс на привлечения от Хеброс голаджия.

Най-паметният двубой от този период за Стоичков, естествено, е скандалният финал за Купата на България срещу Левски, който беше прекратен заради масово сбиване между играчите на двата тима.

Българската комунистическа партия е потресена, че подобни батални сцени се появяват в ефира на националната телевизия, заради което преименуват отборите на Витоша и Средец.

Стоичков е сред най-активните футболисти в пререканията с противниковите играчи, което му издейства доживотна забрана да играе футбол. За щастие, на практика той отсъства от терените само около месец.

Вижте продължениетo zа легендата Стоичков, както и видео с най-добрите му моменти в ЦСКА само в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени