Христо Стоичков записа успешен дебют в българското първенство 03.03 | 19:27

Воденият от него Литекс победи с 3:0 гостуващия Видима-Раковски, а хеттрик за шампионите реализира новото попълнение Марсело Никасио

От iNews.bg

Бившият национален селекционер Христо Стоичков записа успешен треньорски дебют в българската "А" група, след като днес воденият от него Литекс спечели с 3:0 домакинството си на Видима-Раковски в среща от 17-ия кръг на шампионата.

И трите попадения за шампионите бяха дело на новото попълнение Марсело Никасио, който блесна с хетрик още в официалния си дебют за ловчанлии. По този начин Литекс събра актив от 28 точки и поне временно измести Локомотив Пловдив от 6-ото място във временното класиране. "Смърфовете" ще имат възможност да си възвърнат загубените позиции в понеделник, когато гостуват на съименника си Локомотив София. Видима остава на 14-о място с 10 точки след 16 изиграни мача.

Христо Стоичков заложи на само един чужденец в своя стартов състав, като това бе новото попълнение Марсело Никасио, който в последствие му се отблагодари подобаващо за гласуваното доверие. Шанс да започне като титуляр получи и новото попълнение Галин Иванов, като сред стартовите единадесет бе и спряганият за трансфер в ЦСКА Христо Янев.

Още в самото начало шампионите потърсиха първи гол в мрежата на Видима, като до резултат от усилията им се стигна сравнително скоро. След 7 минути игра резултатът на ст. "Градски" бе открит, а Марсело отбеляза първото си попадение в мача. Георги Миланов свали с глава една топка към "кариоката", който от своя страна я заби в мрежата с ножичен удар за 1:0.

След известно затишие се стигна и до удвояване на резултата, като точен отново бе новият трансферен удар на Литекс Марсело Никасио. Южноамериканецът се възползва от добър пробив на Момчил Цветанов и насочи кълбото зад гърба на Василев - 2:0.

През втората част добрите шансове за отбелязване на гол липсваха, а стражът на домакините Илко Пиргов бе може би най-скучаещият футболист на терена. Малкото зрители на ст. "Градски" все пак бяха зарадвани и от трети гол, като минути преди края Марсело оформи своя първи хеттрик за българския шампион. Бразилецът получи асистенция от Ваюши, елиминира вратаря Ивайло Василев и вкара за крайното 3:0, давайки сериозна заявка за успешна кариера в родното първенство.

Водещи