Христо Стоичков посочи правилния път за Георги Миланов 28.12 | 08:44

Наградата на младия футболист трябва да му служи за отправна точка в бъдещето развитие

От Краси Киров

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков беше повече от позитивен след края на церемониятa за обявяването на победителите в анкетата Футболист на годината'2012.

Той се изкaза много ласкаво за победителя Георги Миланов. Стоичков разказа и как работи в Литекс- въведен е единен модел за подготовка от най-малките до първия отбор.

Така талантите от продуктивната академия на оранжевите идват подготвени в първия отбор и знаят много добре какво се иска от тях. От друга страна, заяви Стоичков, братята Георги и Илия Миланов, Александър Цветков и Момчил Цветанов дават пример и често са с по-малките.

"Безкрайно съм щастлив, че Георги Миланов е избран за футболист на България. Момчето не спира да се развива. Труди се, взима си поука от критиките. И най-важното- не се главозамайва, когато го хвалят. Приема критики и се подобрява всеки ден.

Старая се непрекъснато да говоря с него и да съм максимално строг. Георги не страда от фикс идеята да заиграе в чужбина, защото един ден и това ще дойде. Искам от него да показва характер във всяка тренировка, във всеки мач. Ако иска да е голям, трябва да бие големите. Вече започна да го показва, но кариерата му тепърва започва".

Стоичков допълни, че младият полузащитник получава първата си награда, като тя трябва да бъде само отправна точка за бъдещето му развитие. Другото, към което трябва да се стреми, е да създаде собствена марка.

"Да не гледа никого- нито мен, нито някой друг. Той е достатъчно добър футболист, за да не прилича на никого. Георги трябва да е пример за всяко дете от академията на Литекс. Искам да го предупредя да чете по-малко неща, които се пишат за него. Защото по пътя към върха има много клопки, а бездната е дълбока и падането е свободно...", добави в пожеланията си треньорът на победителя.

В същото време новоизбраният футболист на годината в България отдаде заслуженото на Христо Стоичков, а също така благодари на собственика на клуба Гриша Ганчев за издръжката, която осигурява.

Миланов бе видимо развълнуван от факта, че бе обявен за най-добър футболист на България за 2012 година.

"За мен е чест, да бъда номер 1 в България. Благодаря на всеки журналист, който е гласувал за мен. Искам да поканя на сцената и най-добрия футболист за всички времена, моят идол- Христо Стоичков. Благодаря на моите съотборници, на големия ни президент Гриша Ганчев. Много съм развълнуван, наистина. Благодаря!", каза Георги Миланов.

"Специални благодарности на хората от школата, в която израснах, както и разбира се на Стоичков. Той разви качествата ми. Искам да изкажа благодарността си към нашия истински шеф, който прави всичко за клуба. Нека не забравяме, че 2012-а година беше много тежка за клуба ни".

Миланов печели първото място и в още една категория- за футболист номер 1 на А група, където изпревари двама играчи на шампиона Лудогорец Емил Гъргоров и Светослав Дяков.

Водещи

Най-четени