Христо Янев и Предраг Пажин с надежди за хубаво дерби 27.04 | 12:54

И двамата са бивши участници в битките между Левски и ЦСКА

От Константин Симидчийски

Бившият халф на ЦСКА Христо Янев заяви, че очаква с нетърпение дербито между Левски и ЦСКА днес.

"Това е мач с невероятен заряд. Очаквам истинска битка и зрелище за феновете. След всички драми и в двата лагера е време за качествен сблъсък. Този мач винаги е бил определящ за изхода на първенството, така ще бъде и днес".

"ЦСКА ще излезе по-спокоен с оглед на това, че Левски има аванс и гони победата на всяка цена. Червените обаче може да се намесят сериозно в борбата при успех", смята Янев.

В рубриката "Дартс по TV7 той заяви, че ситуацията в лагера на "червените" в момента е така, че трябва да се променят много неща.

"Черно е! Няма визия, няма възможност за развитие. В ЦСКА не може да стане по-страшно, но феновете трябва да вярват, че ще дойдат по-добри дни и ще изгрее слънце и на "Армията", вярва бившият халф. Янев коментира и напрежението в съблекалните на двата гранда.

"Без напрежение не може, то те държи буден. Важното е да няма излишно нагнетяване и внасяне на отрицателни емоции от страна на медии и ръководители. В момента Милен Радуканов се намира в много тежка ситуация. Ако победи ще се намеси за титлата, но ако загуби може да изпусне и класирането в Европа. В крайна сметка всеки иска да е част от историята на този мач и трябва да се води битка докрай", сподели Янев.

cd2fcbc8-92c2-2fb6-6225-ec60c69f1f76Накрая Янев прогнозира изразителен успех на ЦСКА. В същото предаване бившият защитник на Левски Предраг Пажин изрази надежда, че вечното дерби ще представи истински спектакъл за феновете.

"Отдавна не се е получавал хубав мач, но сега има настроение и усещам, че ще се получи здрав и интересен мач, въпреки моментната форма на Левски и ЦСКА. В крайна сметка тези два отбора заслужават винаги да са шампиони. Те са най-големите отбори на България", заяви Пажин.

Той призна, че до този момент не е имал покана да се завърне на "Герена".

"Не са ме викали нито като играч, нито за шеф. Ако трябва да съм откровен, сега нещо куца в Левски. Селекцията е некачествена и от всички чужденци за мен място в отбора имат само Гари Родригес, Карвальо и Мюлдер", заяви бившият бранител.

На въпрос кой мач със синята фланелка ще помни винаги Пажин отговори: "Срещата с Хайдук Сплит за Купата на УЕФА беше невероятен. Бихме с 3:0. Беше голям мач. Иначе от първенство, винаги ще помня кървавия гол на Гонзо", призна Предраг.

Сърбинът похвали работата на треньора Николай Митов и прогнозира победа с 1:0 за "сините".

Водещи

Най-четени