Хуан Мата стана футболист на Манчестър Юнайтед 26.01 | 00:22

Испанският национал подписа официално контракта си с "червените дяволи"

От Константин Симидчийски

Испанският национал Хуан Мата официално стана футболист на Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" заплатиха на Челси рекордните за клуба 37.1 милиона лири, с което бе подобрен и досегашния рекорд на Димитър Бербатов. През лятото на 2008 Юнайтед заплати на Тотнъм 30.5 милиона паунда за бившия капитан на България.

Хуан Мата стана излишен в Челси със завъщането на Жозе Моуриньо, който предпочиташе да залага на други футболисти на този пост.

"Щастлив съм, че вече съм част от Манчестър Юнайтед. Прекарах няколко щастливи години в Челси, но за мен дойде времето да потърся ново предизвикателство. Юнайтед е перфектното място за мен. Оставих много приятели в Челси, но нямаше как да отхвърля тази оферта", заяви Хуан Мата след подписването на договора си.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс също не скри радостта си от бомбастичния трансфер.

"Хуан е един от най-добрите плеймейкъри в света. За нас е истинско удоволствие, че си осигурихме подписа му. Той бе с основен принос за успехите на Челси в последно време. Неговите 28 асистенции и 32 гола в Премиършип за последните две години са забележителни", отбеляза Мойс.

Хуан Мата може да дебютира за Манчестър Юнайтед още във вторник, когато "червените дяволи" посрещат Кардиф в междинен кръг от Висшата лига на своя "Олд Трафорд".

Водещи

Най-четени