Хьофъл-Рийш дублира олимпийската си титла 10.02 | 14:33

Германката се доказа като най-добрата комбинаторка

От Даниел Любомиров

Германката Мария Хьофъл-Рийш защити по най-добрия начин олимпийската си титла в Суперкомбинацията, след като спечели съчетанието на спускане и слалом в Сочи 2014 и завоюва втора титла за страната си от Игрите в руския зимен курорт.

Хьофъл-Рийш, която освен шампионка във Ванкувър 2010, стана и световна шампионка в Суперкомбинацията миналата година, бе едва 5-та след първия манш – спускането – но с великолепно каране в техничната дисциплина слалом не остави съмнения в доминацията си на пистата.

Германката, която е и лидерка в генералното класиране на Световната купа, остави на 0.40 секунди зад себе си най-добрата австрийка Никол Хосп и на 0.53 секунди Джулия Манкузо, за която бронзът днес е 4-то отличие на Олимпийски игри.

Манкузо водеше в класирането след спускането, но в слалома не можа да защити аванса си и трябваше да се задоволи с трета позиция, като измести от подиума словенската снежна кралица Тина Мазе.

Така след титлата в спускането с едноместни шейни вчера на Феликс Лох, Германия има своя втори олимпийски шампион в лицето на Хьофъл-Рийш. Австрия пък спечели втори медал в алпийските дисциплини след титлата на Матиас Майер в спускането в неделя. Манкузо спечели своя 4-ти олимпийски медал и накара поне за малко феновете в САЩ да забравят, че Линдзи Вон отсъства от Сочи 2014.

Водещи

Най-четени