ЦСКА 1948 скочи на ЦСКА-София за наема на Армията 08.03 | 14:06

Червената война продължава

От iNews.bg

Войната между ЦСКА-София на Гриша Ганчев, Христо Стоичков и Юлиян Инджов и създадения от фенове и бивши легенди ЦСКА 1948 продължава с пълна пара. Ръководството на състезаващия се в 4-та дивизия тим ЦСКА 1948 отправи призив към другия клуб с името ЦСКА, който се подвизава в Първа лига. Тимът от четвърта дивизия поиска да бъде предоставен договорът за използване на стадион "Българска Армия".

Ето какво пише в официалният сайт:

Армейци,

Болно ни е от това, че сме принудени да обикаляме по софийските квартали, за да намерим терен на децата на ЦСКА за провеждане на официалните ни срещи и нормален тренировъчен процес. Болно ни е, че на феновете ни се налага да плащат по-скъпи билети, за да може да покрием разходите си по провеждането на всеки един домакински мач. В същото време един друг отбор използва стадион "Българска армия" и тренировъчната база в Панчарево, твърдейки, че прави това на основание сключено споразумение с Министерство на младежта и спорта (ММС).

Споразумение, за чиито съществуване, параметри и изпълнение обществеността в Република България е все още в пълно неведение. Според единствената публикувана информация от страна на ММС, наемът за използване на горепосочените спортни съоръжения е в размер на 80 000 лева на месец. По прости сметки, за десетте месеца, откакто нашият дом е узурпиран от въпросния футболен клуб, би следвало да са били платени около 800 000 лева. Ако пък предположим, че наемът на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево би могъл да бъде изплащан от страна на ползващото ги дружество под формата на вложени средства по тяхното обновление и поддръжка, то би трябвало към настоящия момент в двата обекта да е била инвестирана сума именно в този размер - 800 000 лева.

Целият текст можете да видите на страницата Sporta.bg.

Водещи

Най-четени