ЦСКА без Мораеш срещу Мура, преговорите с Металург продължават 18.07 | 08:43

Бразилският нападател остана в София, за да уточнява личните си условия с украинците

От Мариян Найденов

Трансферната сага с бразилския нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш продължава с пълна сила, след като вчера вечерта стана ясно, че той остава с ЦСКА и ще пътува заедно с отбора за гостуването на Мура (Словения) в мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.

На вчерашната тренировка на "червените", ръководството на клуба в уведомило наставника Стойчо Младенов, че Мораеш остава в ЦСКА и ще пътува с тима за Словения. При отпътуването на "армейците" днес сутринта обаче в крайна сметка се разбра, че вчерашната информация също не е последна, тъй като Мораеш не беше в групата на ЦСКА, която тръгна за Словения.

Малко яснота около ситуацията с трансфера на бразилския таран внесе старши треньорът Стойчо Младенов, който разкри, че Мораеш няма да пътува с отбора, като ще остане в София, където ще продължи преговорите с Металург (Донецк).

От своя страна Жуниор Мораеш за пореден път показа страхотното си отношение към феновете на клуба, като вчера ги поздрави със съобщение в личния си профил в социалната мрежа Туитър, заявявайки, че те са най-добрите и той все още е футболист на ЦСКА.

"Fans of Cska ,You are the best !!! Thanks for every words. In this moment i m player from Cska", написа бразилецът ("Фенове на ЦСКА, Вие сте най-добрите. Благодаря за всяка една дума. В този момент съм играч на ЦСКА").

Inews.bg припомня, че Жуниор Мораеш е сочен за почти сигурно ново попълнение на украинския Металург (Донецк), като вчера дори излезе информация, че двата клуба са се разбрали за него и остава да бъдат уточнени само личните му условия, което се очакваше до края на деня. Информацията гласеше, че южноамериканецът ще подпише за 2+1 години с клуба, а за правата му "армейците" ще получат два милиона евро.

Мораеш бе пред преминаване в Металург в началото на месеца и дори замина за лагера на украинците в Австрия, където наблюдава контролата им с Левски. Тогава обаче преговорите се провалиха и той се завърна в ЦСКА.

Водещи