ЦСКА губи лиценз за евротурнирите? 01.10 | 13:26

Според TV7 само чудо може да избави "армейците" от тежката присъда на УЕФА

От Даниел Любомиров

ЦСКА губи лиценза си за европейските клубни турнири за следващите 3 години, научи ТV7. До петък ръководството на "червените" не е представило пред УЕФА нито един документ за изчистени дългове.

Последната надежда на ЦСКА да излезе от ситуацията е президентът на БФС Борислав Михайлов да лобира за клуба пред Изпълкома на евроцентралата, който се провежда в момента в Санкт Петербург.

Sporta.bg припомня, че УЕФА определи като краен срок за изчистване на задълженията на "червените" до 30-ти септември, като в противен случай ще бъдат извадени от участие в европейските турнири за следващите 3 години.

От Българския футболен съюз подчертаха, че не могат да асистират по никакъв начин за лиценз на ЦСКА, защото УЕФА е поставила под мониторин клуба.

"Армейците" имаха желание да получат лиценза си директно чрез Европейската централа, но това е невъзможно, именно поради причината, че УЕФА се е заела с изследването на финансовото състояние на клуба.

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев дори отиде по-далеч в прогнозите си за тежкото бъдеще на 31-кратните шампиони. Ако те не вземат лиценз за евротурнирите, няма да получат разрешение да участват и в А група през следващия сезон.

Един от най-големите проблеми на ЦСКА с неизплатени задължения беше за трансфера на Мишел Платини от Черноморец.

Днес в Актуално студио "Дерби" Атанас Фурнаджиев потвърди, че "Титан" е платило сумата по преминаването на бразилеца на "Българска армия", но това не задоволява "акулите" - те искат лихвите по забавения финансов превод и процент от продажбата на Платини в Динамо Букурещ.

ЦСКА в момента има неплатени задължения и на още трима души - Фелипе да Коща, Емил Гъргоров и бившия наставник Иван Йовановски. Според Фурнаджиев, това може да не се окаже проблем, ако УЕФА не е включила в списъка си със задължения въпросните три липсващи финансови превода.

Водещи

Най-четени