ЦСКА е много близо до подписа на юноша на Арсенал 04.07 | 10:25

Ирландски вестник разкри, че Патрик Крег е избрал ЦСКА пред възможността да играе в Дери Сити

От Краси Киров

ЦСКА продължава да търси всевъзможни варианти да закрепи селекцията си и да се сдобие с повече попълнение в офанзивен план - след продажбата на Жуниор Мораеш "армейците" нямат негова алтернатива.

Сега обаче босовете на "червените" надцакали свой стар познайник от Лига Европа за правата на юноша на Арсенал. Ирландският вестник "Дери Джърнъл" разкри, че Патрик Крег е избрал ЦСКА пред възможността да играе в Дери Сити.

Именно ирландският отбор се изправи срещу ЦСКА по пътя към груповата фаза от Лига Европа преди 2 години, като "армейците" спечелиха битката с 1:0 в София и 1:1 като гости.

"Крег беше готов да премине в нашия отбор, но в последния момент сделката се провали и нашата оферта стана второстепенна", заяви босът на Дери Сити Деклан Дивайн.

"Откакто ЦСКА се свърза с него, той не иска да подписва с нас и вероятно ще премине в българския клуб. Явно е трудно да се откаже на предложение от такъв голям клуб, а и сигурно финансово е по-изгодно за играча. Надявам се да го убедя, все пак, да премине при нас", допълни Дивайн.

Патрик Крег е привлечен от Арсенал през 2004-та година, когато е 18-годишен, но за двете си години престой при "артилеристите" записва само три мача в турнира Карлинг къп.

През 2006-та е продаден на Фолкърк, където за три сезона се утвърждава в състава и има цели 107 появявания в игра плюс 8 гола. През 2009-та преминава в Хибърниън, но се включва само в 15 мача на отбора и реализира 1 попадение, като на следващата година играе един двубой за Гриийнок Мортън - шотландския втори ешелон.

През 2010/11 Крег играе в Сейнт Мирън и записва 22 мача, след което подписва с Бъри, но се включва само в 7 срещи и бива освободен това лято.

Водещи