ЦСКА завърши наравно със Свиленград в първата си контрола 23.01 | 15:14

"Червените" стигнаха само до 1:1 при визитата си на третодизионния отбор

От Даниел Любомиров

ЦСКА стигна само до 1:1 в първата си проверка за 2012-та година на стадион "Колодрума" в Свиленград срещу едноименния местен отбор.

Единственото попадение в срещата за "армейците" бе дело на Антон Карачанаков в 35-ата минута след самостоятелен пробив. След почивката обаче на терена се появиха много от играчите на "червените", които по-рядко са записвали минути на игрището.

Това се отрази негативно на играта им, като Любомир Цеков възнагради домакините, преодолявайки Макенджиев в 80-ата минута, за да изравни - 1:1.

Носителят на Суперкупата на България ще замине в Испания на 27-ми януари, където предстои да направи още три проверки, след което потегля за Турция на 3-ти февруари.

На Иберийския полуостров ЦСКА ще се изправи срещу по-качествени съперници - в събота е проверката с Кубан Краснодар, на 31-ви януари "червените" ще играят срещу шампиона на Китай Гуангджоу, а на 2-ри февруари се изправят пред Виляреал.

"Армейците" предложиха почти напълно различни състави за двете полувремена, като наставникът Димитър Пенев бе заложил на следната единайсеторка за първата част:

Макенджиев, Дечев, Крачунов, Хадад, Адемар, Секур, Якимов, Стоянов, Карачанаков, Галчев и Мораеш.

След почивката на терена се появиха Йовчев, Янев, Костов, Радулович, Велинов и Иванов, а в последствие влезе Грънчев и отново Якимов, заменил маркоанеца Хадад.

През първото полувреме домакините имаха своите шансове и на няколко пъти се оказваха на изгодни позиции за стрелба, но в ударите им липсваше класа, за да бъде затруднен сериозно Благой Макенджиев.

Бившият вратар на Пирин дори сам можеше да си навлече неприятности в 30-ата минута, когато подари топката на Любомир Цеков, който обаче не можа да нацели опразнената врата и да накаже "червените".

"Армейците" моментално отговориха на предизвикателството и Мораеш се озова сам срещу вратаря на домакините Грабчев, но не можа да го преодолее и спечели единствено корнер за столичани.

Малко след това и Галчев стреля право в ръцете на стража на Свиленград, вместо да се възползва от комфортната си позиция и да открие резултата. Все пак, в 35-ата минута "армейците" успяха да поведат.

Карачанаков направи самостоятелен рейд и нахлу в пеналтерията, след което с прецизен изстрел не остави шансове на Грабчев - 0:1.

До края на полувремето и Пламен Крачунов притесни голкипъра на домакините с удар с глава, който попадна право в тялото и не представляваше проблем за него. След почивката Свиленград продължи да се държи прилично срещу носителя на Купата и Суперкупата на България.

В 49-ата минута Татьозов се оказа потърпевш от лошото състояние на терена, защото именно некачествената трева спря топката, която халфът на домакините бе пратил към мрежата на ЦСКА - Макенджиев се възползва от шанса си да улови кълбото и предотврати изравняване.

Станислав Костов и Алекснадър Якимов бяха най-активни от единайсеторката на "червените" след почивката, но личеше, че нивото на продукцията беше спаднало в сравнение с първата част.

Ентусиазмът на домакините и устремът им в предни позиции беше материализиран в 80-ата минута, когато защитата на ЦСКА позволи на Любомир Цеков необезпокоявано да нахлуе в наказателното поле. Той стигна почти до аутлинията и въпреки това реши да стреля от нищожния ъгъл, но Макенджиев не очакваше подобно действие и пусна топката в мрежата си - 1:1.

В края на двубоя Костов отново се озова на върха на атаката на ЦСКА, но се засуети и не можа да отиграе добре топката, която му бе отнета.

Водещи

Най-четени