ЦСКА загуби от Литекс с 0:2 насред София 02.03 | 17:02

Албанецът Ваюши отбеляза и двете попадения за ловчанлии

От Краси Киров

Отборът на ЦСКА започна с неприятна загуба пролетния дял от първенството на България. "Червените" загубиха с 0:2 от тима на Литекс в среща от 16-ия кръг на А група.

В герой за ловчанлии се превърна албанецът Ваюши, който отбеляза и двата гола за победата. Албанецът бе точен с глава на два пъти след лоша намеса на Иван Бандаловски.

По този начин Миодраг Йешич загуби в повторния си дебют начело на тима. Срещата се игра пред близо 8 хиляди души на стадион "Българска армия", като това бе официално завръщане на "армейците" на своя стадион след десет месечно отсъствие. Любопитното в случая, е че ЦСКА победи точно Литекс при последния си мач на този стадион.

Това е втора победа за Литекс над ЦСКА този сезон след като Христо Стоичков успя да се наложи над Стойчо Младенов с 1:0 на старта на първенството в Ловеч.

С тази победа тима на Литекс вече има 32 точки, с пет по-малко от Левски и шест по-малко от Лудогорец, които играят утре своите мачове от кръга. ЦСКА остава на 4-то място с 29 точки.

Миодраг Йешич избра за повторния си дебют много мощно нападение в лицето на Мартин Камбуров, Мишел Платини и Серж Нюанджи. В халфовата линия сърбинът бе заложил на Анисе, Варела и Саша. Защитата на "армейците" бе изградена от Венков, Крачунов, Попов и Бандаловски.

Христо Стоичков заложи на Исмаил Иса подпомаган от Георги Миланов и Ваюши. В халфовата линия оперираха Попов, Йеленкович и Цветков. Зад тях защитния вал оформиха Илия Миланов, Антон Недялков, Николай Бодуров и Симеон Славчев.

696bfac5-5289-ac7f-789e-339bd9a17345

Срещата започна повече от добре за гостите от Ловеч. Възпитаниците на Христо Стоичков се разписаха с първата си сериозна опасност. В 6-та минута Исмаил Иса центрира в наказателното поле и Ваюши с глава не остави шансове на вратаря за 0:1.

ЦСКА се опита да се окопити след гола и тръгна да търси изравнително попадение. В 20-та минута Варела центрира опасно в наказателното поле, където Мишел Платини изпревари своя паза, но стреля в аут от добра позиция.

В 38-та минута Мартин Камбуров уцели гредата след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. В началото на второто полувреме Нджонго Присо замени Серж Нюанджи, който не бе никак активен през първата част.

81be2c4f-3dde-8f93-4b47-58b99c9bf126

Литекс вече задържаше топката повече и упражняваше много активна преса в собствената си половина. Играчите на Христо Стоичков играеха с по-голяма агресия и по-често печелеха единоборствата.

Срещата се поизнерви и няколко груби влизания бяха санкционирани с жълт картон от съдията Станислав Тодоров. В 53-та минута при една контра атака за гостите Славчев получи топката на дузпата и отправи много силен удар избит от вратаря Черни.

ЦСКА отвърна с удар на Крачунов, който бе лесно уловен от Пиргов. В 53-та минута Варела проби отдясно и пусна топката към дузпата, където Присто стреля в ръцете на Пиргов.

В 57-та минута Литекс нанесе своя втори удар в мача след като отново албанецът Ваюши се разписа. Този път Страхил Попов центрира в наказателното поле, където Бандаловски остави Ваюши да стреля и това бе втори гол за албанеца в мача.

48a19388-ec64-fe3d-90dc-aefe6efe9ff2

Това като, че ли обезвери отбора на ЦСКА. "Червените" отвърнаха чак в 66-та минута, когато Платини нахлу в наказателното поле и пробва удар, но Пиргов изби в корнер. Веднага след това Йешич извади Платини и Варела като на тяхно място пусна Кириакидис и Василев.

Последваха удари на Камбуров и Присо, които не застрашиха Пиргов. В края на мача и Мишо Венков проби много опасно към наказателното поле, но защитата на Литекс успя да избие центрирането му.

Така Литекс надигра ЦСКА и победи на "Българска армия". В следващия си мач ЦСКА ще гостува на Черноморец, докато Литекс приема Локомотив (Пловдив).

Водещи

Най-четени