ЦСКА започна с нулево равенство като гост в Лига Европа 19.07 | 23:06

"Червените" и ФК Мура не успяха да си отбележат гол в мач с два червени картона

От Краси Киров

Отборът на ЦСКА завърши наравно 0:0 с тима на ФК Мура в първа среща от втория предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят се игра пред повече от 2 хиляди зрители на стадион "Спортни парк".

ЦСКА игра с човек по-вече почти половин час след като в 37-та минута директен червен картон получи Хорват от домакините. В средата на втората част обаче Килиан Шеридън също бе декориран в червено заради удар без топка.

"Червените" бяха фаворити и определено по-класния тим в мача. Въпреки това футболистите на ЦСКА показаха много малко идеи в атакуващ план и не се виждаше как ще преодолеят защитата на домакините от Словения. Най-чистото положение за ЦСКА бе дело на Шердиън в края на първата част, докато в края на мача домакините можеха да изненадат всички след като Фаич пропусна сам срещу вратаря.

Стойчо Младенов започна с Килиан Шеридън в атака подпомаган от Присо, Анисе и Христо Янев. В центъра оперираха Тодор Янчев и Коста Янев. Изглежда липсата на креативни футболисти си казва думата в отбора на ЦСКА и те нямаха чисто положение цял мач. В края на мача се появиха  Антон Карачанаков и Станко Йовчев, но и те не успяха да намерят път към вратата на Мура.

Футболистите на ЦСКА започнаха по-надъхано срещата и атакуваха по-често противниковата врата, но "червените" не стигаха до чисто голово положение.  Бандаловски центрира опасно в наказателното поле, но там нямаше кой да засече топката.

Килиън Шеридън се пребори добре за една топка, но ударът му бе избит в корнер. След това Христо Янев пробва своя специалитет от пряк свободен удар, но топката излезе в аут. В 31-та минута Бандаловски с прострелно центриране опита да намери Шеридън, който обаче не успя да играе с топката.  След това Краучнов стреля с глава в аут след центриране от корнер.

В 37-та минута съдията Лий Пробърт даде директен червен картон на Хорват за много грубо нарушение срещу Христо Янев в центъра на терена. Играта загрубя и жълти картони получиха Бандаловскии и Коста Янев. В последната минута на първата част дойде най-чистото положение за ЦСКА. Килиан Шеридън излезе сам срещу вратаря, но се забави и защитник на домакините отне топката.

След началото на второто полувреме "червените" владееха инициативата и задържаха топката в дълги периоди от време, но въпреки това не се виждаше как ще превземат вратата на домакините. Нилсон нахлу добре отляво, но центрира в ръцете на вратаря, вместо да намери непокрития Шеридън.

В 68-та минута съдията даде директен червен картон и на Килиан Шеридан, който удари без топка противников състезател. Стойчо Младенов реагира веднага и пусна в игра Антон Карачанаков на мястото на Присо.

Малко след това младока пробва удар от далеч, право в ръцете на вратаря. Наставникът на ЦСКА пусна в игра Лукаш Саша и Станко Йовчев на мястото на Коста Янев и Христо Янев.

Домакините се опитаха да създадат нещо като опасна атака в края на мача и успяха да създадат най-доброто положение в мача. В последната минута Фаич се освободи добре от защитник на ЦСКА и излезе сам срещу вратаря, но си поведе дълго топката, и Черни се справи. В продължението на мача Станко Йовчев прати топката в аут след центриране на Анисе.

Така всичко ще се решава на реванша след седмица на стадион "Васил Левски".

Водещи

Най-четени