ЦСКА иска допинг контрол на всички свои мачове 11.02 | 15:57

"Червените" искат всички да имат равни възможности

От Краси Киров

Ръководството на ЦСКА пусна днес официална декларация, в която призовава за допинг контрол във всички срещи на "червените" от пролетния полусезон.

Не се казва какви са точно мотивите на "армейците", но тяхното изявление идва няколко седмици преди старта на пролетния дял от първенството.

Днес пред офисите на "Титан" се разигра поредната трагикомична драма между феновете и ръководството на отбора.

Един от най-известните привърженици на тима Евгени Рангелов - Зозо беше готов да даде оферта на Димитър Борисов за закупуването на ЦСКА.

Преди няколко дена самият Борисов обяви, че ще се раздели до понеделник на обяд с акциите си, ако някой извади 2 млн.лева. Съвсем естествено верните фенове бяха готови с такава оферта, но това изобщо не се случи като дори нямаше среща между Димитър Борисов и сърбалите се фенове. Причината е, че шефът на ЦСКА не се появи изобщо.

Декларацията на ЦСКА относно допинга е малко странна с огледа на факта, че именно играчи на ЦСКА бяха хванати с допинг и изгоряха за по три месеца точно преди една година.

Ето и пълният текст на декларацията:

До спортната общественост

Уважаеми Дами и Господа,

Като Клуб получил световно признание заради градените близо 65-години традиции, довели до върхови футболни постижения, и най-важното - спечелил сърцата на милиони българи, ЦСКА София няма намерение да се оплаква от каквото и да било.

Като редовен участник в А група обаче, а и безусловен рекордьор по спечелени шампионски титли в нея, определено имаме право на глас! Глас, който силно вярваме, се чува и извън пределите на страната.

Винаги досега сме поставяли чистата спортна надпревара като основа в ежедневието си. Така ще бъде и занапред. Всеки мач започва от 0:0. Това дава равен старт. ЦСКА София иска точно това и нищо повече. Равен старт и честна игра. Само така се гради взаимно доверие. Освен идеята за Fair Play, дълбоко уважаваме и спазваме принципите за съхраняването й.

За целта, ЦСКА ще иска, а и ще осигури, където и когато отговорните за това институции не могат, провеждането на допинг контрол след всеки свой официален мач през предстоящия полусезон. Това е неделима, и дори задължителна част от съвременната европейска визия на родната ни А група.

В ЦСКА винаги сме се стремяли за успехи, както у нас, така и в чужбина. И сме ги постигали. Освен с вяра, качества и много труд, и със стриктното спазване на правилата на футболната игра, както и разпоредбите на БФС, УЕФА и ФИФА.

Предварително благодарим за проявеното разбиране!  

С дълбоко уважение:

ЦСКА София

Водещи

Най-четени