ЦСКА копира Барса - взе Сръбския Неймар и талант на каталунците 22.02 | 14:06

"Червените" подписаха с Иван Маркович и Бриан Ереро

От Мариян Найденов

Отборът на ЦСКА осъществи двоен трансферен удар, след като привлече сръбския полузащитник Иван Маркович и испанския зашитник Бриан Ереро.

И двамата футболисти идват като свободни агенти. Маркович (на снимката), който в родината си е известен с гръмкото прозвище "Сръбския Неймар", подписа договор за две години и половина. През есента халфът игра в полския Корона (Киелце), а любопитен факт за него е, че е преминал през юношеските формации на кръвните врагове Цървена звезда и Партизан.

Бриан Ереро е юноша на Барселона и се подвизава на левия бек. Той парафира контракт за година и половина с опция за удължаване с още 12 месеца.

От ЦСКА обявиха и колко ще бъде месечното възнаграждение на двете им нови попълнения. Сърбинът ще взема по 3500 лева на месец, докато испанецът ще се разписва за скромните 1500 лева.

Маркович и Ереро бяха на проби в ЦСКА през последните седмици и спечелиха одобрението на старши треньора Стойчо Младенов.

Юношата на Барселона Ереро си заслужи договор още преди 7 дни заради похвалните си изяви при успеха с 3:0 в контролата с Академик (Свищов), а Сръбския Неймар блесна с гол красавец при победата с 2:0 над Ботев във Враца тази седмица.

Проби в ЦСКА кара и португалският централен защитник Нуно Ногейра, но засега няма информация дали и на него ще бъде предложен договор.

Водещи

Най-четени