ЦСКА надигра Видима с 1:0 в Каварна и излезе на трето място в А Група 13.03 | 20:11

"Армейците" с минимален успех над Видима, Делев бележи единствения гол

От iNews.bg

Тимът на ЦСКА постигна минимален успех с 1:0 над отбора на Видима Раковски в среща от 18-ия кръг на родната А група. Това е трета поредна победа за "червените" от началото на пролетния полусезон, като по този начин тима "армейците" събраха актив от 35 точки и си върнаха третото място в класирането.

Двубоят се игра на градския стадион в Каварна заради наказанието на "червените" от мача с Левски. Въпреки това около 3000 души подкрепяха своите любимци в морския град, а Милен Радуканов пусна в игра печелившите 11 от Вечното дерби.

ЦСКА стартира силно двубоя и владееше почти изцяло инициативата, докато гостите бяха съсредоточили своите усилия предимно в отбрана. Спас Делев бе най-активен за столичани, но до попадение преди почивката така и не се стигна.

Второто полувреме "червените" излязоха излязоха още по-мотивирани, а това даде резултат само след четири минути игра. Спас Делев открадна една топка пред наказателното поле и стреля опасно. Вратарят Колев изби кълбото, но отново Делев при добавката бе точен за 1:0.

След попадението ЦСКА опита да реши напълно двубоя с втори гол, но такъв не падаше, а "червените" дори си позволиха отпускане, което можеше да им донесе доста неприятности.

В последните минути футболистите на Видима започнаха по-често да поглеждат към вратата на Иван Караджов. В 88-та минута вратарят спаси своя тим след като хвана удар на Атанас Иванов от близо пет метра след разбъркване пред вратата на ЦСКА.

Така ЦСКА вече има актив от 35 точки и е на трето място в А група, на три пункта зад Левски. Видима пък е на последно място с едва 9 точки.

В другия двубой от днешния ден Берое победи с 2:1 като домакин тима на Славия. Старозагорци бяха по-добрият тим и заслужено спечелиха трите точки въпреки, че Славия изравни седем минути преди края на мача. С тази победа беройци се изравниха по точки с тима на Черноморец и заемат 7-то място.

Водещи

Най-четени