ЦСКА не можа да спре устрема на Левски Волей към Купата 22.03 | 19:54

"Сините" доминираха изцяло във втория и третия гейм, спечелиха с драма в края

От Даниел Любомиров

Левски Волей спечели срещу ЦСКА с 3:1 на полуфиналите в турнира за Купата на България и се класира за мача за отличието утре, който също ще се проведе в благоевградската спортна зала "Скаптопара".

"Армейците" взеха първия гейм с 25:23, но в играта им настъпи внезапен срив в следващите две части, които убедително отидоха на сметката на Левски след 25:11 и 25:14. В последния оказал се четвърти гейм бяха осъществени няколко обрати и двата тима пропуснаха възможности да стигнат по-рано до двуточкова преднина. В крайна сметка възпитаниците на Георги Петров спечелиха с 30:28, с което узакониха успеха си в мача.

На финала утре от 17:30 часа Левски ще се изправи срещу Арда, който за първи път в историята си достига последната фаза на турнира за Купата на България. Тимът от Кърджали спечели първия полуфинал срещу Монтана с 3:1 след 25:13, 20:25, 25:22, 25:23.

Първият гейм започна по-добре за "армейците" и те успяха да вземат лек аванс преди първото техническо прекъсване, но Левски побърза да навакса и в средата на гейма резултатът се движеше в рамките на една точка разлика между съперниците.

Равенството се запазваше до 20:20, но оттогава ЦСКА пое инициативата и в крайна сметка при 24:23 Ивайло Стефанов се отчете с добро посрещане, а Николай Иванов комбинира с Евгени Иванов, който безпощадно заби за 1:0.

Следващите два гейма обаче се развиха крайно любопитно, тъй като на практика на игрището в зала "Скаптопара" имаше само един отбор - този в син екип. "Червените" в много дълги периоди от втората част бяха регистрирали само 4 точки, а когато Левски преполови 20-ата, ЦСКА имаше само 9 в актива си. В крайна сметка резултатът в геймовете бе изравнен след 25:11.

Третата част също бе напълно лишена от интрига, като играчите на Георги Петров поведоха първо с 8:0, а след това увеличиха значително преднината си. В крайна сметка "червените" успяха да заличат част от срамното си изоставане и завършиха гейма с 14 точки на сметката си.

Четвъртата част протече по начин, който прилягаше на определението на мача - дерби. Интригата се задържа до самия край, като този път нито един от двата тима не можеше да се откъсне значително в точковата разлика.

Въпреки това при 22:22 "сините" направиха поредица от 2 точки, която изглеждаше ключова, предвид сервиса на Георги Братоев, но ЦСКА оцеля. "Армейците", предвождани главно от Евгени Иванов, също стигнаха до два шанса за спечелване на гейма, но съперникът им удържаше равенството и при 28:28.

В крайна сметка Левски Волей взе превес, а с блокаут мачът бе спечелен с 30:28.

Водещи

Най-четени