ЦСКА победи Локомотив София за втори път тази пролет 14.04 | 16:08

"Червените" спечелиха с 2:1 днешната контрола, изиграна на комплекса "Царско село"

От Константин Симидчийски

ЦСКА победи Локомотив София с 2:1 в приятелска среща, играна в комплекс "Царско село". Двете попадения за "армейците" отбелязаха дошлият през лятото испанец Антонио Томас и младият Александър Якимов, а за "железничарите" се разписа влезлият като резерва юношата на клуба Манолов. И трите гола паднаха след почивката.

За "червените" дебютира пристигналият вчера бразилец Жеан Карлос Донде, на който се възлагаха надежди да замести контузения Адемар. Кариоката обаче впечатли с изявите си и бе заменен още преди почивката, като това може да се окаже и единственият му мач с екипа на ЦСКА, ако Стойчо Младенов реши да го освободи.

Двубоят се изигра при изключително неблагоприятни условия и тежък терен, като през по-голямата част от срещата валеше дъжд, а през второто полувреме задуха и силен вятър.

Наставникът на "червените" Стойчо Младенов бе заложил предимно на футболисти, които рядко попадат в титлуярния състав. Сред тях личаха имената на Абел Анисе и Нджонго Присо, които специалистът в момента не може да използва в официални мачове, както и Апостол Попов, който се завърна след 8 месеца отсъствие от футболния терена заради контузия. Бившия играч на Ботев дори бе сложил капитанската лента на ръката си по време на днешния спаринг.

Антон Велков от своя страна също използва контролата с ЦСКА, за да даде шанс на някои футболисти, които имат по-малко игрови минути. На терена като титуляр започна по-големият син на Стойчо Младенов - Александър, както и присъединилият се наскоро към Локомотив сърбин Владимир Богданович.

За ЦСКА на вратата започна Благой Макенджиев, а пред него Младенов бе подредил в защита Мартин Дечев, Апостол Попов, Илияс Хадад и дошлият на проби Жеан Карлос Донде. В халфовата линия действаха Коста Янев, Антонио Томас, Владимир Иванов и Абел Анисе. В атака си партнираха Станко Йовчев и Нджонго Присо.

За Локомотив на терена излезе следната единайсеторка - Валнетин Галев и пред него Георгиев, Костадин Велков, Александър Бранеков, Кристиян Добрев, Владимир Богданович, Мартин Димитров, Александър Младенов, Борис Кондев, Атанас Борносузов и Антонио Павлов.

През първото полувреме играта не бе особено качествена, за което допринесе и непрестанният дъжд, който се изливаше над комплекса "Царско село". Въпреки него около 100-тина зрители се бяха престрашили да наблюдават двубоя между двата столични тима, но те не успяха да им предложат почти нищо интересно. В играта на двата тима имаше доста брак, а головите ситуации почти липсваха, за разлика от острите влизания.

Чак след половин час игра дойде първата реална голова опасност в срещата. След центриране от корнер Александър Младенов надскочи защитата на ЦСКА и стреля опасно с глава, но топката мина над вратата на Макенджиев.

В 39-тата минута един далечен изстрел изненада Благой Макенджиев, който не успя да улови топката, но тя излезе в ъглов удар. Атаките на ЦСКА пък спираха в добре подредената защита на "железничарите".

Дебютантът Жеан Карлос Донде пък не впечатли с нищо. Той игра пасивно, не се включваше в нападение и логично на почивката бе заменен от Румен Трифонов. Освен него на полувремето и Благой Макенджиев отстъпи мястото си на Райс Мболи, а още през първата част Владимир Иванов бе заменен от Станислав Костов.

В течение на втората част на терена се появиха още Тодор Янчев, Иван Бандаловски, Александър Якомов, Борис Галчев, Петър Стоянов, Ангел Грънчов, Пламен Крачунов и Антон Карачанаков.

Антон Велков пък извади Глаев, Младенов, Кондев и Павлов още преди почивката и на тяхно място пусна Михайлов, Атанасов, Манолов и Велев.

Втората част започна по-динамично и след пет минути игра Антонио Томас откри резултата с много красив гол. Испанецът намери топката добре и с фалцов удар от над 20 метра по диагонала в изпрати в горния ъгъл на Емил Михайлов.

"Железничарите" можеха да изравнят скоро след това, но първо хубав удар на Богданович бе париран от играч в червено, а след това грешка на влезлият като резерва Ангел Грънчов позволи на футболист на Локомотив да излезе сам срещу Райс Мболи, но стражът отрази неговия удар.

В 66-тата минута отборът на ЦСКА вкара втори гол. Карачанаков проби отдясно, подаде на Бандаловски, който центрира в наказателното поле и там Александър Якимов с глава направи 2:0. След второто попадение на "армейците" качеството на играта отново спадна и ситуациите пред двете врати оредяха.

Все пак четири минути преди края на срещата Манолов бе намерен на добра позиция в наказателното поле и от няколко метра прати топката във вратата на Райс Мболи. В последната атака в срещата Якимов вкара трети гол за ЦСКА, след като засече подаване по земя отдясно, но попадението бе отменено, тъй като футболистът на "червените" се намираше в положение на засада.

Водещи

Най-четени