ЦСКА победи Миньор (Перник), Локо (Пловдив) и Пирин с реми 07.05 | 23:00

"Армейците" не срещнаха проблеми срещу перничани, а Локо и Пирин си размениха по два гола в Лаута

От iNews.bg

Отборът на ЦСКА победи с 2:0 като домакин тима на Миньор в среща от 26-тия кръг на родния шампионат. Последната визита на "чуковете" на стадион "Българска армия" завърши с изненадваща победа с 3:0 за гостите, но този път "армейците" не допуснаха изненада и се поздравиха със заслужен успех. През цялата среща перничани не успяха да застрашат сериозно вратата пазена от Караджов, а Мишел Платини донесе 3-те точки на своя тим след две фамозни попадения.

Домакините нанесоха своя удар в 45-тата минута, когато стражът Караджов с дълъг пас намери Делев по лявото крило на атаката на "червените". Острието си овладя топката и 3-ма защитници на Миньор се втурнаха към национала на България, който с прецизен пас прехвърли кълбото към Мишел Платини. Бразилецът показа отличен контрол и овладя топката, след което с мощен изстрел не остави никакъв шанс на Чворович, реализирайки за 1:0 в полза на ЦСКА.

През второто полувреме "червените" натиснаха своя съперник и логичното все пак се случи и в 55-тата Галчев подаде към Делев, който с глава върна топката към Платини и последният с фамозен изстрел от далечна дистанция прати топката право в горния ляв ъгъл на вратата на Миньор.

След успеха "армейците" са с актив от 54 точки и заемат 3-тото място в таблицата като "червените" изостават само с 3 пункта от втория в таблицата тим на Левски, който утре ще се изправи срещу лидера Литекс. Миньор пък е с 31 точка и се намира на 10-тото място.

В друга среща, играна днес, отборите на Локомотив Пловдив и Пирин завършиха наравно 2:2 в зрелищна среща. Гостите от Благоевград поведоха с 2:0 в мача, а "смърфовете" съумяха да се доберат до равенството. Двубоят бе изключително интересен, а пловдивчани удариха цели 3 греди. След хикса Локомотив Пловдив загуби ценни точки в битката за 4-тото място в шампионата, а гостите съумяха да вземат една точка при тежката си визита на "Лаута".

Водещи

Най-четени