ЦСКА победи с 5:0 Пирин (ГД), Платини с хеттрик 28.11 | 16:25

"Червените" стигнаха до разгромното 5:0 про гостуването си в Гоце Делчев

От Краси Киров

Отборът на ЦСКА се справи лесно при гостуването си на Пирин (Гоце Делчев) и победи с 5:0 в среща от 14-ия кръг на родната А група.

Страхотен мач "армейците" направи нападателя Мишел Платини, който за пореден път доказа, че е незаменим за ЦСКА. Бразилецът реализира хеттрик и бе господар не терена. В последните минути на мача Тасио и Анисе оформиха крайното 5:0

Стойчо Младенов реши да пусне като титуляр за първи път аржентинеца Себастиан Скиорили, който заедно със Сержиньо, Анисе и Платини оформиха нападателната мощ на "червените".

Зад тях бяха опорните халфове Тодор Янчев и Лукаш Саша. В защитата бяха обичайните заподозрени Бандаловски, Попов, Крачунов и Венков.

Срещата започна много силно за ЦСКА и "червените" взеха инициативата в началните минути на мача.  Още във втората минута Платини изведе Скиорили, който центрира към Венков. Защитника стреля с глава право в ръцете на вратаря.

В 17-та минута Скиорили и Анисе комбинираха много добре с двойно подаване. Мадагаскарецът намери перфектно Платини, който откри резултата след удар с глава от 5-6 метра.

Последва страхотна контра атака за ЦСКА, при която Платини излезе сам срещу вратаря, но стреля в него. Три минути по-късно Платини покачи на 2:0 след като получи хубав пас и нахлу на скорост в наказателното поле и простреля вратаря Абдиков.

Първият шанс за Пирин бе в 30-та минута, когато Лапантов стреля от границата на наказателното поле, но Томас Черни се справи. Сержиньо излезе на добра позиция в края на полувремето, но вратаря Абдиков отново се справи.

ЦСКА започна много добре и второто полувреме, но имаше леки сблъсъци на футболисти от двата тима. Платини и Гуцев получиха жълти картони за разправия. След това съдията спести червен картон на Пиргов, който фаулира откъсващия се само срещу вратата Анисе.

Отново Лапантов сътвори най-интересното за домакините след като изстреля истински снаряд, който нацели напречната греда зад Черни. След това Платини изпусна добро положение с глава.

В 75-та минута Платини оформи своя хеттрик. Тодор Янчев излезе сам срещу вратаря, но подаде на Платини до него, който вкара на празна врата.  В 81-та минута Платини бе заменен от Тасио. Именно Тасио вкара за 4:0 само минута по-късно след подаване на Анисе.

В тези минути играчите на Пирин се бяха предали, докато контра атаките на ЦСКА бяха много опасни. В края на мача Анисе оформи крайното 5:0 с нова перфектна контра атака за "червените".

С тази победа ЦСКА вече има 28 точки и изостава с три от вечния съперник Левски, който е на второ място, но има и мач по-малко. На първо място е Лудогорец, който има 35 точки.

Водещи