ЦСКА потегли с оптимизъм за Румъния 17.08 | 13:04

Милен Радуканов се извини на футболната общественост за непристойното си поведение след гола срещу Черноморец през уикенда

От Краси Киров

Отборът на ЦСКА заедно с част от ръководството замина днес за Румъния, където утре излиза срещу тима на Стяуа (Букурещ) в среща от плейофите за влизане в Лига Европа. Настроението в тима е добро и всички очакват добър турнирен резултат след първия двубой с румънците.

ЦСКА картотекира защитника Денис Халилович за първия двубой със Стяуа от плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

Очаква се именно словенецът да замени контузения Апостол Попов в центъра на защитата на "червените". Другите нови попълнения Жуниор Мораес и Пламен Крачунов също пътуват с отбора за Клуж, но няма да попаднат сред 18-те избраници на Милен Радуканов за мача, тъй като все още нямат право да играят.

Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов пък сподели, че се извинява на цялата футболна общественост за думите, които изрече след отбелязването на гола срещу Черноморец.

"Целта пред ЦСКА е да играе добър футбол и да постигне добър резултат. В Лига Европа винаги настроението е приповдигнато. Гледахме последните мачове на Стяуа. Каквото трябва сме направили. Искам да играем спокойно със самочувствие, като голям европейски отбор," заяви Милен Радуканов.

"Мен майка ми ме е учила, че когато сгрешиш трябва да се извиниш. Искам да се извиня на футболната общественост, че се държах малко непристойно след гола срещу Черноморец. Искам да се извиня и на феновете на Черно море, че след мача казах, че сме на първо място, а те си бяха на първо място. Тези думи, които изрекох, бяха за мене си. В никакъв случай не са към Херо. Аз него го уважавам много," добави още Милен Радуканов.

Звездата на "червените" Спас Делев демонстративно отказа да дава изявления пред репортерите на летище "София", обиден от публикациите, че заедно със свои съотборници от националния отбор е пил алкохол до късно след загубата от Беларус миналата седмица.

"Напил съм се и сега не мога да говоря", подхвърли иронично Делев.

Делегацията на "червените" бе водена от изпълнителния директор Венцислав Живков.

"В първия мач ще сме доволни и на равен, но в София ще победим. Ако отстраним Стяуа, момчетата ще бъдат доволни от премиите", каза Живков.

Групата на ЦСКА: Иван Караджов, Райс Мболи, Костадин Стоянов, Румен Трифонов, Иван Бандаловски, Адемар Жуниор, Мартин Дечев, Павел Виданов, Денис Халилович, Тодор Янчев, Борис Галчев, Петър Стоянов, Грегъри Нелсън, Саша Живец, Янис Зику, Спас Делев, Мишел Платини, Станко Йовчев, Станислав Костов.

Водещи

Най-четени