ЦСКА представи официално Миодраг Йешич 08.01 | 18:15

Договорът на сърбина е за две години и половина без неустойка

От Краси Киров

Миодраг Йешич даде първата си пресконференция като треньор на ЦСКА с 2 часа закъснение заради тежката обстановка по пътищата между Истанбул и София, откъдето пристигна сърбина.

Компания на специалиста правеха и двамата членове на екипа му - асистента Сърджан Текиажки и Дарко Обрадович - кондиционен треньор, с които заедно ще работи на "Българска армия".

По думите на Йешич договорът му е за 2 години и половина, но няма неустойка, като целта му е да върне ЦСКА на мястото му на върха.

На представянето пред медиите присъстваха и двамата изпълнителни директори на ЦСКА Героги Илиев - Майкъла и Венцислав Живков, който по традиция връчи фланелка, шапка и шалче, както се случва с всички нови треньори, пристигащи на "Армията".

"Имахме няколко варианта за треньор на вратарите, който ще обявим съвсем скоро официално", започна Йешич, пред когото беше поставена в автентичния си вид юбилейната 30-та титла на ЦСКА, която той спечели през 2005-та година.

"Чувствам се много добре и съм много доволен, че се връщам на мястото, където постигнах големи успехи", сподели сръбският специалист.

"Какво са казали ръководството за мен преди години, мен не ме засяга, защото аз нямам общо с "черно тото". Няма нито капка истина в подобен коментар, че съм участвал в уговаряне на мачове.

Треньорът трябва да има главната дума по спортно-техническите проблеми. В годините, които бях извън ЦСКА, не съм спирал да се интересувам от клуба, но чрез публикациите в медиите.

В този момент ЦСКА е разделен - всеки член върви по своя собствена посока. Запалянковците са най-добрите на балканския полуостров, но те имат свой път. Собствениците имат свой път, треньорите и играчите, което ни разделя все повече и повече.

Сега сме заедно пред вас, ние сме като пет различни пръста на ръка, а моето желание е да станем един стоманен юмрук. Ще бъдем обединени с хората, които ни избраха, за да бъдем тук пред вас.

Аз се договорих с ЦСКА, но моят мотив да подпиша, бе, че знам какво е ЦСКА. ЦСКА е най-големият клуб в България, а не просто един сред големите. Винаги съм казвал, че ако ЦСКА иска да се върна, аз ще се върна.

Аз имах работа в Саудитска арабия, но напуснах отбора си там, за да дойда в ЦСКА. Не съм тук, защото съм бил безработен. Надявам се резултатите да прилягат на такъв клуб.

Този път ще ме видите доста по-различен от това, което бях преди години. Ще се концентрирам само върху работата си на терена и няма да се разсейвам с истории, които идват от страни. Пред медиите ще говорим само за случващото се на терена и само за футбол.

Колкото до договора ми, не бих желал да разказвам за него, защото целите ни са по-важни от един лист хартия. Ако ръководството иска, да разкрие публично повече детайли.

Всеки трябва да върши своята работа и да не обръща внимание на второстепенни неща. Ръководството ще си върши своята работа и никой няма да се меси в задачите на другия, като ще има координация между нас.

За селекцията през зимата

Ще се опитаме да направим нов Велизар Димитров, който беше отличен играч и добър човек. Аз приех договора и първите 6 месеца от договора, защото те са най-важни. Казах, че няма да участвам в зимната селекция на клуба, ще се старая с моя щаб да направим вътрешна селекция на играчите, които вече са тук.

В края на първенството ще видим на кои позиции са ни нужни играчи, така че тогава ще кажа на ръководството "дайте ми играч на този и този пост". Няма да казвам доведете ми определен играч, просто ще казвам поста. Когато ми предложат играч на желания пост, тогава ще го избера. Тук има професионални скаути, които си вършат работата.

От лятото натам може да ме питате дали искам този играч или не. Но през зимата няма да участвам в селекцията.

За оправданията

Миодраг Йешич никога не е имал алиби и не се нуждае от оправдания, аз отговарям за резултатите от първия официален мач нататък. Няма да се оправдавам със селекцията, направена до момента. Няма да говоря изобщо за новите играчи през зимата, аз вярвам в този отбор.

Според мен футболистите имат нужните качества, но трябва да се обединим и с помощта на прекрасната публика, ще намерим резултатите.

За заплатата

Няма да коментирам заплатата си, няма да говоря и за неплатените заплати. Никой не идва насила в ЦСКА, ние сме длъжни на 100-процента да изпълняваме задълженията. Който не е доволен, трябва да говори с ръководството, а не пред журналистите.

Моята идея за ЦСКА и това, което ще искам от играчите, е да спечели максимален брой точки през пролетта и да бъде лидер през полусезона. Вече кое място ще окупираме, ще разберем, когато прибавим точките от есента.

Дали имам по-голяма заплата от Стойчо Младенов? Питайте ръководството, аз мога да ви кажа само, че съм доволен, щом съм се договорил. Със сигурност мога да ви кажа, че заплатата ми в Саудитска арабия беше много по-висока от сегашната.

Водещи

Най-четени