ЦСКА призова за сериозни наказания за снежната топка по Стойчо Младенов 27.10 | 17:48

"Армейците" апелират чрез декларация

От Даниел Любомиров

Чрез официалния си интернет сайт ръководството на ЦСКА поиска сериозни санкции за виновните за "бруталните актове на агресия" по време на Вечното дерби с Левски в събота.

"Червените" настояват лицата, хвърляли снежни топки по скамейката на отбора, да бъдат намерени и наказани с цялата строгост на закона. Както е известно, старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе ударен в главата със снежна топка от трибуните и по думите му, за кратко дори изгубил съзнание.

По-рано днес Дисциплинарната комисия към БФС отложи за следващо заседание разглеждането на инцидентите във Вечното дерби, като засега единствено "червените" са наказани и призовани да възстановят щетите на Националния стадион.

"ЦСКА София взима отношение във връзка с бруталните актове на агресия, които се случиха пред погледа на всички на стадиона и пред телевизорите по време на дербито на футболна България. Ние, като най-титулуван и успял футболен клуб, далеч надхвърлил пределите на страната, решихме първо да проследим обществените реакции след посегателството върху господин Стойчо Младенов и опитите този мач да не завърши.

Вчера бе ден за анализи, мнения, позиции, коментари и оценки от страна на спортната ни общественост, медиите, настоящи и бивши деятели, както и на свързаните лица. За съжаление, до голяма степен не срещаме адекватни тълкувания, а и сме категорични, че общите очаквания няма да отговарят на действителността и респективно на справедливостта", пише в съобщението на клубния сайт на "армейците".

Пълният текст на декларацията на ЦСКА вижте в Sporta.bg

Най-четени