ЦСКА разкри истината за акциите на клуба 05.03 | 15:36

Всеки фен може да си купи от новите 3 милиона акции

От Краси Киров

Идеологът на ЦСКА Александър Томов даде днес пресконференция относно пускането на нови 3 милиона акции на фондовата борса от страна ПФК ЦСКА АД.

Ръководните фактори в клуба обясниха какво очакват от пускането на акциите и къде ще отидат парите. Идеята

Всяка една акция ще струва 3 лева, като минималния пакет е от 10 акции или 30 лева. Така всеки фен на ЦСКА може да стане собственик като ще има своя глас на общото събрание.

Александър Тодоров добави, че така акциите на ЦСКА вече са 8 милиона и 90 хиляди. Те са поименни и могат да бъдат закупени само от лица, навършили 18 години. От ЦСКА уточняват, че всеки бъдещ акционер по никакъв начин не купува дълговете на клуба.

Целта на приходите от новите акции не е свързана с лиценза на клуба. Плащанията, които засягат лиценза ще трябва да се направят до 20-ти февруари, докато най-рано приходи от акциите се очакват през май месец. Целта пред Томов е ЦСКА да бъде едно прозрачно и обективно дружество, което на всеки три или шест месеца да прави отчет на всички приходи и разходи пред акционерите.

Силният човек в ЦСКА добави, че се водят преговори с чужд инвеститор за инвестиране в стадион "Българска армия". Томов обяви, че дългът на ЦСКА е успешно преструктуриран. От 40 милиона миналото лято в момента и около 15 милиона.

Томов очаква освен фенове в кампанията да се включат и богати бизнесмени привърженици на ЦСКА. Той обяви, че 37 човека вече са закупили акции и вече могат имената им да бъдат обявени официално. Той спомена имената на Вальо Илиев и Емил Данчев, като добави че самият той е купил 198 хиляди акции със свои средства.

Той добави, че ЦСКА ще води много големи дела срещу Титан защото не са погасили своите задължения.

Водещи

Най-четени