ЦСКА с втора загуба в Шампионската лига 25.10 | 20:37

"Червените" отстъпиха с 0:3 гейма на Ираклис (Солун)

От Краси Киров

Отборът на ЦСКА записа втора загуба в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол. (виж галерия)

В зала "Арена Армеец" червените отстъпиха с 0:3 (19:25, 21:25, 21:25) гейма на Ираклис (Солун). За гръцкия тим това пък бе втора победа в групата.

ЦСКА започна със същата шестица както в първия мач. Александър Попов пусна в игра следната титулярна седморка: Николай Иванов, Нажари Карвальо, Ивайло Стефанов, Велизар Кьосев, Стоян Самунев, Евгени Иванов и Антон Василиев.

За първи път новата зала в София "Арена Армеец" приюти двубой от Шампионската лига по волейбол. Феновете на ЦСКА се постараха и близо 5 000 човека подкрепяха своите любимци.

Гръцкият отбор показа много добра игра на блокада и допускаше много малко грешки. В ЦСКА отсъстваха добрите отигравания по диагонала и "червените" правеха леки грешки при решаващите точки в мача. Също така блокадата на шампионите не бе на познатото ниво.

"Червените" започнаха по-добре срещата и с добра игра на Ники Иванов поведоха с 5:4 точки. Малко преди първото техническо прекъсване гърците взеха преднина с 8:7. С добра атака на Карвальо българите обърнаха за 9:8. Последва обаче добра игра в болкада за гостите и те успяха да излязат начело на второто прекъсване за 16:14. След грешка на Василев гърците поведоха с 20:16. За опитния гръцки тим не бе проблем да поддържа разликата и дори да я увеличи за 25:19.

Втората част отново двата тима започнаха да играят точка за точка, но този път гърците успяха да вземат лек аванс и поведоха с 8:5. "Червените" не успяваха да покажат добра игра в атака, а блокадата не печелеше почти никакви точки. Гърците поведоха с 19:15, но тогава ролята на публиката се оказа решаваща.

Под бурните скандирания на червената агитка волейболистите на ЦСКА успяха да смъкнат разликата до 1 точка за 20:19. Тогава след много дълго разиграване Ивайло Стефанов сбърка и гърците отново поведоха с две точки. След това и атаката на Ираклис бе точна и резултата стана 23:20 за гостите, като до края на гейма българите не успяха да се съвземат.

Третата част започна отново добре за ЦСКА като българите поведоха 3:1. Краверик обаче със страхотен сервиз успя да изравни резултата. Все пак българите продължиха със своята упоритост и за първи път водеха на първото техническо прекъсване с 8:6. За съжаление грешка на съдията помогна на Ираклис да стигне до 8:8.

Бразилският диагонал на ЦСКА Карвальо постепенно започна да намира себе си, но това не помогна на "червените" и те изоставаха с 9:10. Гръцките волейболисти обаче набързо се съвзеха и поведоха с 14:10. Все пак с добра игра на Ники Иванов българите отсъпваха с 14:16 при второто техническо прекъсване. Добрата игра на блокада на гърците им донесе още две точки и 18:14. След това на моменти българите съкращаваха разликата на две точки, но отново опитът си каза думата и Ираклис затвори мача с третия си мачбол.

Така ЦСКА остава без точка в група А на Шампионската лига на последно място. В следващия си двубой "червените" ще гостуват на Нолико на 13 декември.