ЦСКА с победа и загуба на турнира в Либия 20.02 | 18:11

"Червените" започнаха турнето си в Либия със загуба с 1:0 от Ал Ахли (Триполи) и победа със същия резултат - 1:0 над Ал Насър (Бенгази)

От Мариян Найденов

Отборът на ЦСКА започна турнето си в Либия със загуба с 1:0 от Ал Ахли (Триполи) и победа със същия резултат - 1:0 над Ал Насър (Бенгази) в мини мачове от по 45 минути, играни в Бенгази. Двубоите са част от тристранен приятелски турнир по случай навършването на една година от революцията в Либия.

По правилата на турнира, трите отбора ще играят по два пъти помежду си за по 45 минути, като вторите срещи ще бъдат в сряда (22 февруари).

Като титуляри за ЦСКА в първия мач с Ал Ахли започнаха дошлите на проби румънци Никулае Мушат и Георгиан Паун, а останалите избраници на Димитър Пенев бяха: Райс Мболи, Иван Бандаловски, Илиас Хадад, Ангел Грънчов, Петър Стоянов, Борис Галчев, Седрик Чуто, Антон Карачанаков и Нджонго Присо.

Срещата започна равностойно, а футболистите на Ал Ахли откриха резултата в 20-ата минута след страхотен индивидуален пробив на Тарак, който излъга трима защитници в червено и прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Райс Мболи.

До края на мача възпитаниците на Димитър Пенев така и не успяха да създадат чисто голово положение пред вратата на либийците и така започнаха със загуба участието си в турнира.

Във втория мач с Ал Насър, Димитър Пенев направи две промени в състава на ЦСКА спрямо първата среща. Благой Макенджиев смени на вратата Райс Мболи, а Николай Дюлгеров зае мястото на Петър Стоянов. Станислав Костов пък се появи на терена на мястото на Седрик Чуто още по време на двубоя с Ал Ахли.

Както първият, така и вторият мач започнаха с минута мълчание в памет на загиналите по време на революцията.

ЦСКА бе по-активният отбор през първите 20 минути на срещата, като пропуски пред вратата на Ал Насър направиха Борис Галчев и Адемар, а най-чистото положение пропиля Нджонго Присо, който от непосредствена близост не успя да преодолее стража на либийците.

Постепенно футболистите на Ал Насър, повечето от които са взели активно участие в революцията, изравниха играта и на свой ред можеха да открият резултата, но силен изстрел на техен играч попадна в изградената от ЦСКА стена след отсъждане на двоен удар в наказателното поле на "червените".

Димитър Пенев се опита да промени развоя на мача с още две смени, като Иванов и Йовчев замениха Карачанаков и Паун. Това раздвижи играта ЦСКА и "армейците" бяха много близо до гол в 36-ата минута, когато Борис Галчев нацели напречната греда след удар от границата на наказателното поле.

Така се стигна до 43-ата минута, когато ЦСКА най-накрая стигна до попадение, дело на Станислав Костов, който се възползва от центриране по земята от фаул на Галчев и от 7-8 метра не остави шансове на вратаря на Ал Насър за крайното 1:0.

Така равносметката за ЦСКА след първия ден на приятелския турнир в Либия е победа и загуба при голова разлика 1:1.

Водещи

Най-четени