ЦСКА с разгромна победа в контрола 07.09 | 19:55

"Червените" надделяха с 6:0 над тима на Академик (София) в приятелски двубой игран на стадион "Българска армия"

От Краси Киров

Отборът на ЦСКА разгроми с 6:0 тима на Академик (София) в контролна среща играна на стадион "Българска армия".

Наставникът на "червените" Милен Радуканов пробва две различни формации по 11 футболиста, като даде шанс на всички в групата да вземат участие.

Още в 6-та минута Павел Виданов се оказа на добра позиция в наказателното поле и след подаване на Маринов се разписа за 1:0.

В 17-та минута Манчев от Академик игра с ръка в наказателното поле и съдията му показа червен картон, но той остана на терена след като двата клуба се разбраха да няма изгонени.

Станислав Костов бе точен от бялата точка за ЦСКА, Малко по-късно Саша Живец бе фаулиран в наказателното поле и това бе втора дузпа за "червените". Потърпевшият Живец обаче прати топката в гредата. През второто полувреме двамата треньори пуснаха съвсем различни състави, като Академик дори смени и екипа си.

През втората част се появиха Платини, Делев, Нелсън и Мораеш, които още повече раздвижиха играта на ЦСКА. Бразилецът Мораеш се разписа за 3:0 след като нахлу в наказателното поле и с хубав удар не остави шансове на вратаря.

Само три минути по-късно Спас Делев покачи на 4:0, като след подаване на Платини. В 72-та минута Делев отбеляза втория си гол в мача след като се възползва от пробив на Нелсън.

След две минути Румен Трифонов проби отляво и намери непокрит Мишел Платини, който покачи на 6:0. В края Делев можеше да направи и хеттрик, но не уцели вратата от осем метра.

В понеделник тима на ЦСКА посреща на "Българска армия" тима на Локомотив (Пловдив).

Водещи

Най-четени