ЦСКА се изложи при завръщането си в Европа 17.07 | 22:22

Карачанаков спаси "червените" от резил

От Иво Вецев

ЦСКА не се завърна в Европа по най-добрия начин, след като "червените" записаха слаб мач в София на стадион "Васил Левски" и стигнаха само до 1:1 срещу Зимбру (Кишинев) в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.

"Армейците" натискаха през целия мач, но изненадващо след статично положение в 32' Алексеев откри за гостите, които веднага се окопаха в своята половина.

Радостта им не траеше дълго, след като Антон Карачанаков засече отлично центриране на Венцислав Василев отляво и възставни равенството в 42', въпреки че се появи в игра в средата на полувремето, заменяйки контузения Тони Силва.

През второто полуврме Стойчо Младенов предприе офанзивни смени и пусна Мартин Камбуров и Борис Галчев на мястото на Стоянов и Сънди, но играта на "червените" не придоби друг вид, а единственото положение беше отново на Карачанаков, но вратарят на гостите успя да избие.

Така, две години след отпадането от Мура ЦСКА трябва да гони задължителна победа или голово равенство в Кишинев, за да продължи напред в турнира.

Срещата реванш е след седмица в Молдова.

Водещи

Най-четени