ЦСКА се поздрави с успех над Монтана 19.03 | 22:03

"Червените" се наложиха с 2:0 с голове на Жуниор Мораеш (45') и Нджонго Присо (90')

От Мариян Найденов

Отборът на ЦСКА постигна победа с 2:0 над Монтана в последния мач от 19-ия кръг в А група, игран на стадион "Българска армия". Точни за "армейците" бяха Жуниор Мораеш (45') и Нджонго Присо (90'). Гостите от Монтана пък завършиха срещата с човек по-малко, защото Даниел Гаджев получи червен картон в 46-ата минута.

Срещата започна с натиск на ЦСКА, но възпитаниците на Стойчо Младенов така и не успяваха да създадат чисто голово положение. Така се стигна до 33-ата минута, когато Георгиан Паун намери Жуниор Мораеш на границата на наказателното поле и бразилецът стреля много опасно, но вратарят на Монтана Ивайло Яначков успя да докосне топката и тя се отби в страничната греда.

ЦСКА продължи да играе по-активно и в 45-ата минута "червените" успяха да открият резултата. Защитата на Монтана сбърка фатално при едно подаване на Паун към Мораеш, след което бразилският нападател финтира стража Ивайло Яначков и на празна врата нямаше проблеми да отбележи за 1:0.

Веднага след подновяването на играта гостите от Монтана останаха с човек по-малко на терена, след като в 46-ата минута Даниел Гаджев получи втори жълт и съответно червен картон за грубо нарушение срещу Станислав Костов.

В 66-ата минута футболистите на Монтана бяха много близо до изравнително попадение, когато Владимир Мичев центрира в наказателното поле на ЦСКА, а Луис Едуардо засече топката с глава, но ударът му мина над вратата. Четири минути по-късно (70') Димитър Илиев изведе Мичев очи в очи с Райс Мболи, той веднага стреля, но вратарят на ЦСКА успя да избие с крак.

Така се стигна до последната минута на срещата (90'), когато новото попълнение Нджонго Присо отбеляза втори гол за ЦСКА. При една контраатака на "червените" Мораеш намери камерунеца на добра позиция и той с премерен изстрел оформи крайното 2:0.

След тази победа ЦСКА измести Левски от второто място във временното класиране на А група, като и двата отбора имат по 42 точки, но "армейците" са с по-добра голова разлика. Монтана пък заема 10-а позиция с актив от 17 точки.

Водещи