ЦСКА си върна Спас Делев 31.01 | 18:42

Талантът от с. Ключ ще играе отново с екипа на "червените"

От Константин Симидчийски

Един от любимците на Сектор Г на "Българска армия" - Спас Делев, ще подпише договор с ЦСКА, което ще потвърди завръщането му при 31-кратните шампиони на България.

От пролетта насам бързоногото крило е без отбор, след като разтрогна договора си с Мерсин поради неизплатени заплати от страна на турския клуб, който също така дължи над милион лева на ЦСКА заради трансфера на футболиста.

Още тогава се заговори за завръщането на играч на "Българска армия", но тогава двете страни не се разбраха и агентът на играча започна да търси нов клуб на бившия национал.

За последно Жейнов беше споделил пред Блиц, че неговият клиент има няколко варианта, сред които са били клубове от Германия и Испания, но в крайна сметка днес става ясно, че Делев ще се присъедини към рекордьорите по титли на България.

Очаква се утре юношата на Пирин (Благоевград) да пътува за Турция, където ще изкара медицински прегледи при щаба на отбора в курорта Алания. След това той ще проведе тренировка с новите си съотборници.

Вероятно обаче той няма да играе с Вакер (Инсбруг) утре, което е и първата контрола на тима от втория зимен лагер. "Червените" са в Турция от 30-и януари.

Спас Делев премина в ЦСКА през 2009-а година под наем, като година по-късно парафира постоянен контракт в "червените. Той има 65 мача за 32-кратните шампиони, в които има отбелязани 18 гола. За националите той има 5 мача от 2011 година насам.

Водещи