ЦСКА тушира Литекс и му взе второто място 29.03 | 18:13

"Армейците" натъжиха Града на люляците

От Даниел Любомиров

ЦСКА спечели с 1:0 като гост на Литекс в дербито от 4-ия кръг на плейофите в А група и постигна 4-ата победа на Градския стадион в Ловеч в историята си. Победното попадение бе реализирано в 48-ата минута от Неманя Милисавлевич, който бе оставен да стреля от дъгата на наказателното поле, а рикошет в крака на Пламен Николов направи топката неспасяема за вратаря Евгени Александров.

Стражът на Литекс заслужава похвали, защото спаси няколко чисти положения, които създадоха футболистите на 31-кратните шампиони. Домакините от своя страна не бяха достатъчно изобретателни в предни позиции и въпреки финалния си натиск, така и не стигнаха до шанс за изравнителен гол.

Така ЦСКА поне временно измести Литекс от втората позиция, изравнявайки се по актив с "оранжевите", като и двата тима имат по 58 точки, а "червените" са с по-добри резултати от директните двубои – две победи с по 1:0 и едно равенство 0:0. Литекс обаче има мач по-малко от днешния си съперник, но това може да не се окаже утеха за старши треньора на ловчанлии Златомир Загорчич, който има вероятност да подаде оставка.

Литекс още няма победа в плейофите на А група, като е на шест точки от лидера Лудогорец, който е с мач по-малко, а "оранжевите" загубиха второ поредно дерби, след като бяха сразени с 3:0 от "орлите".

Повече подробности за мача Литекс – ЦСКА вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени