ЦСКА удари Лудогорец и вече крачи към 1/8-финалите 31.10 | 22:39

"Червените" спечелиха с 2:1 гостуването си в Разград

От iNews.bg

Отборът на ЦСКА направи сериозна крачка към класиране за ⅛-финалите на Купата на България, след като тази вечер "червените" постигнаха успех с 2:1 при гостуването си на Лудогорец в първи сблъсък между двата тима. По този начин "армейците" си извоюваха сериозно предимство преди реванша в столицата, който ще бъде изигран в края на следващия месец.

Двата тима си размениха по един гол през първата част на сблъсъка, като първи отбелязаха шампионите. Точен за домакините бе Мирослав Иванов в 11'. "Червените" възстановиха равенството десетина минути преди почивката, когато Мишел Платини реализира първия си гол в официален мач за сезона, вкарвайки за 1:1. През второто полувреме ЦСКА нанесе решителен удар над своя съперник, като в 61' Лукас Саша завърши чудесна атака на гостите за крайното 1:2.

"Армейците" завършиха мача и с десет души, след като в последните минути втори жълт картон получи Абел Анисе.

Наставникът на домакините Ивайло Петев заложи на Иван Чворович под рамката на вратата, докато в защита стартираха Шоко, Кайсара, Барт и Гулдан. Светослав Дяков, Станислав Генчев и Мирослав Иванов оформиха средната линия на "орлите", докато Марселиньо и Франк Гела помагаха на капитана Емил Гъргоров в предни позиции.

Стойчо Младенов постави Томаш Черни на вратата на ЦСКА, докато Бандаловски, Крачунов, Попов и Венков започнаха в отбрана. Капитанът Тодор Янчев, Лукас Саша, Абел Анисе, Нджонго Присо, Серж Нюаджи и Мишел Платини допълниха стартовата единайсеторка на ЦСКА.

Двубоят започна на високо темпо, като още в началните минути двата тима погледнаха към вратата на съперника. Марселиньо зададе темпото с опасен пробив отдясно, докато ЦСКА отговори с изстрел на Анисе, отразен от Чворович. Първият чист шанс за гол се откри пред гостите, но пропуск направи Мишел Платини. В 4' бразилецът получи подаване от Нюаджи, овладя и стреля, но Иван Чворович отрази удара му.

Пет минути по-късно шампионите отговориха на предизвикателството, като капитанът на Лудогорец Емил Гъргоров бе близо до отбелязването на много красив гол. Националът засече с воле центриране на свой съотборник, но изстрелът му мина малко над напречната греда.

Резултатът на "Лудогорец Арена" бе открит в 11', когато Мирослав Иванов преодоля Томаш Черни. Нисичкият халф получи прострелно подаване от Франк Гела и с едно докосване изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата - 1:0.

В минутите след гола домакините продължиха да притискат своя съперник, като футболистите на Стойчо Младенов по-трудно изнасяха играта в половината на Лудогорец. "Червените" все пак съумяха да се окопитят, като в 20' ЦСКА можеше да изравни. Мишел Платини свали една топка за Нджонго Присо, но изстрелът на камерунеца бе умело пресечен от Кайсара.

В 34' резултатът в Разград бе изравнен. Мишел Платини получи подаване от Лукас Саша, финтира умело Иван Чворович и без проблеми прати кълбото в мрежата - 1:1. Преди това "армейците" претендираха и за неотсъдена в тяхна полза дузпа, след като Апостол Попов се строполи в наказателното поле на домакините.

Минутки преди почивката ЦСКА можеше да остане и с десет души на терена, след като Абел Анисе, който вече имаше един жълт картон, извърши стопроцентов фал срещу Мирослав Иванов. Христо Ристосков обаче прояви милост и го остави на игралното поле.

На почивката Стойчо Младенов извърши една промяна в стартовия състав на ЦСКА, като слабо играещият Серж Нюаджи бе заменен от Сержиньо. Ивайло Петев заложи на същите единадесет от първата част.

Домакините стартираха активно втората част, като видимо "орлите" се хвърлиха в преследване на втори гол. В 51' Франк Гела стреля силно от малък ъгъл, но Томаш Черни застана на пътя на топката.

В 58' гостите от София отново претендираха за неотсъдена дузпа в тяхна полза. Александър Барт влезе остро в краката на Мишел Платини, като останаха впечатления, че бразилецът играе първи с топката. Вместо дузпа за ЦСКА обаче, последва жълт картон за Платини, а помощник-треньорът на "червените" Анатоли Нанков бе изгонен от резервната скамейка. Жълт картон за остра реакция получи и националът Иван Бандаловски.

ЦСКА все пак стигна до втори гол в срещата, като това се случи в 61'. Лукас Саша завърши страхотна триходова акция, започнала от Нджонго Присо и минала през Мишел Платини, извеждайки "армейците" напред в резултата.

Наставникът на домакините Ивайло Петев реагира светкавично, извършвайки двойна смяна в своя състав. Контузеният Емил Гъргоров и Франк Гела напуснаха игра, като на техните места влязоха Роман Безяк и Иван Стоянов. Дори и извършените промени обаче не помагаха на "орлите", като Лудогорец твърде трудно стигаше до шансове за изравняване на резултата. Атаките на домакините така и не даваха резултат, като "червените" се отбраняваха умело.

В крайна сметка Лудогорец така и не успя да стигне до изравнително попадение, като "армейците" завършиха срещата и с човек по-малко. В заключителните минути втори жълт картон получи Абел Анисе, който съвсем резонно пое по посока душовете. Малко след това резервата Иван Стоянов имаше шанс да отбележи, но бомбеният му изстрел с десния крак мина над гредата.

Водещи

Най-четени