ЦСКА ще играе домакинските си мачове на "Българска армия" 27.02 | 13:08

Общинската комисия даде разрешение след проведените ремонти

От Краси Киров

Феновете на ЦСКА могат да си отдъхнат защото техните любимци ще играят домакинските си мачове на стадион "Българска армия".

Днес общинската комисия направи задълбочена инспекция на стадиона и бе взето решение, че съоръжението е годно да приеме мачове от родното първенство.

Това означава, че ЦСКА ще се завърне на своя стадион за първи път този сезон.

"Червените" изиграха голяма част от мачовете си на стадион "Славия" и стадион "Васил Левски" през есента.

Голяма заслуга за това ЦСКА да играе на своя стадион има Георги Илиев - Майкъла. Изпълнителният директор на "червените" се зае с ремонта на стадиона и на трибуните.

Очаква се капацитета на стадиона за първите домакинства да бъде около 8000 зрители, защото сектор Г остава затворен. 

Клетката в сектор Б ще бъде отворена и там ще бъдат настанявани гостуващите агитки. Всички фенове на ЦСКА ще могат да наблюдават срещите от сектор А и сектор В.

Единствено "Вечното дерби" ще се играе на стадион "Васил Левски".  Днес се очаква ръководството на ЦСКА да внесе документите в БФС и да получи лиценза след одобрението на общинската комисия.

Първия двубой, който ще се състои на "Българска Армия" е дербито между ЦСКА и Литекс в събота от 15:00 часа, като Христо Стоичков ще се завърне на стадиона. Любопитното в случая е, че последния двубой на ЦСКА на собствения си стадион беше отново срещу Литекс при победата с 4:1 на 19 май 2012 година.

Водещи

Най-четени