ЦСКА ще играе контрола с Металург (Донецк) 01.09 | 15:46

Двубоят ще бъде своебразен бенефис на Велизар Димитров

От iNews.bg

Отборът на ЦСКА уреди контрола с украинския Металург (Донецк) на стадион "Българска армия", която ще бъде кулминацията на организирания от "червените" голям празник по случай Деня на съединението - 6 септември.

Денят на отворените врати ще се проведе в неделя (7 септември). Началото е предвидено за 10:00 часа, когато феновете ще имат възможност да се снимат с ветерани на клуба. Следващите часове са посветени на Детско-юношеската школа на ЦСКА, а за 11:00 часа е предвиден мач между юношески формации на ЦСКА и на Локомотив (София).

В 12:00 часа на стадион "Българска армия" пристига първият отбор на ЦСКА, който ще бъде на разположение за интервюта с медиите и за даване на автографи на фенове.

От 13:00 часа Денят на отворените врати продължава с Бирфест пред стадиона. В 16:00 часа започва мач между дублиращия отбор на ЦСКА и формация, съставена от фенове. Преди това в Алеята на славата ще бъдат въведени нови двама славни футболисти на ЦСКА, чиито имена засега се пазят в тайна.

Кулминацията на празника е от 18:00 часа, когато ще започне приятелския мач на ЦСКА срещу украинския Металург (Донецк). Двубоят ще бъде своебразен бенефис на едно от големите имена на ЦСКА в последните години Велизар Димитров, който ще изиграе няколко минути с червената фланелка.

"Целта на празника е да съберем феновете на стадиона. Искаме да имаме по-активна комуникация с отделните фракции. За контролата избрахме за съперник Металург най-вече заради Велизар Димитров. В украинския отбор играят и други бивши любимци на червената публика като Жуниор Мораес и Грегъри Нелсън", каза председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов.

Той разкри, че цените на билетите за мача ще бъдат стандартни като за домакинство от шампионата. Ще бъдат пуснати в продажба и по-скъпи билети на цени от 100, 500 и 1000 лева за по-заможни привърженици.

"Лично аз ще си купя от най-скъпия билет, за да дам пример. Всички, които си закупят от тези благородни билети, ще получат екипи на отбора. Очаквам поне 100 души да си купят от тези билети, а след мача ние ще обявим каква е събраната сума, която ще отиде за текущи нужди на клуба", коментира Александър Томов.

Изпълнителният директор Александър Тодоров също призова привържениците да дойдат на стадиона в неделя. Специално за мача с Металург ръководството на ЦСКА възнамерява да пусне фенове в сектор "Г", който в момента се реконструира.

"Ще отворим част от сектор "Г" за ултрасите. Още не сме завършили ремонта, но трибуната спокойно може да приеме около 2500 души", каза Александър Тодоров.

Водещи

Най-четени