Цанко Цанков ще участва в един от най-сложните плувни маратони в света 22.10 | 17:30

Състезателят в открити води заминава за Хавайските острови, където ще атакува разстоянието от остров Молокай до Хонолулу с дължина около 50 километра в Тихия океан

От iNews

Състезателят в открити води Цанко Цанков заминава за Хавайските острови, където му предстои поредното участие от веригата най-трудни плувни маратони в света – Ocean 7. Българинът ще атакува разстоянието от остров Молокай до Хонолулу с дължина около 50 километра в Тихия океан. Това ще стане в периода 8-10 ноември, като се очаква близо 17 часа да плува без прекъсване в опасните води на океана. Цанков, който измина два пъти над 100 километра в река Дунав в рамките на 13 дни, заминава с оптимизъм за предстоящото си участие в САЩ, предаде БГНЕС.

"Не съм във върхова форма, но се чувствам добре. Все още не съм напълно възстановен от 19-и септември и 120-те километра в Дунав, но форсирах подготовката и заминавам за Хавай в добро настроение. Там ще имам две седмици, за да свикна с обстановката и да се аклиматизирам. Последните дни тренирах в нашето Черно море в района на Бургас и Царево и очаквам да изпълня целта си, а именно, да завърша успешно за България най-дългия като километри маратон от Ocean 7 в Хавайския архипелаг. Ще взема допълнителни мерки против акулите и хищните риби според правилата. Не се притеснявам, но определено има опасности и трябва да бъде човек подготвен за тях. Все пак плувам в тяхната среда и съм гост във водата. Очаквам маратона с нетърпение. Искам да благодаря най-сърдечно на всички хора за огромната подкрепа към мен и екипа ми. Точно това ме мотивира да успея в Хавай и да развея българския флаг след финала", каза Цанко Цанков.

Българският плувец и мениджърът му Николай Илиев ще бъдат за няколко дни по покана на нашите сънародници първо в Чикаго. Там ще бъдат показани документалните филми от плуванията на Цанков в Калифорния, Нова Зеландия и река Дунав. Нашата общност там ще има възможност за срещи с именития ни плувец, които се организират от Олимпийски клуб – Чикаго.

Водещи

Най-четени