Цвети: Не ме отписвайте срещу Возняцки 02.11 | 21:25

"Определено ще бъде трудно, но имам своите шансове", смята Пиронкова

От Мариян Найденов

Цветана Пиронкова ще играе с бившата номер 1 в света Каролине Возняцки на полуфиналите на Турнира на шампионките на WTA - Qatar Airways Tournament of Champions, който за първа година се провежда в София.

Двубоят стана факт, след като днес българката отстъпи пред Надя Петрова със 7:5, 1:6, 3:6 в последна среща от Група "Средец". До момента Цвети и Возняцки са се срещали 3 пъти, като и в трите случая победите са на сметката на датчанката, която започна настоящия сезон като №1 в света.

В другия полуфинал Надя Петрова ще играе с Роберта Винчи (Италия).

Полуфиналните двубои са в събота, като първо на корта от 16:50 часа излизат Пиронкова и Возняцки, а вторият сблъсък от тази фаза на надпреварата между Петрова и Винчи ще започне не преди 19:00 часа.

След срещата с Петрова, Цвети отново не пропусна да благодари на публиката в зала "Арена Армеец" за страхотната подкрепа, която ѝ е оказала. Според нея се е получил добър мач, а за полуфинала с Возняцки, Пиронкова каза, че датчанката се намира в страхотна форма, но и тя самата с всеки мач играе по-силно, така че ако има ден - всичко е възможно.

"Мисля, че се получи много добър мач. И двете играхме много добре. Както винаги публиката беше чудесна, за което им благодаря. Получавам страхотна подкрепа и това много ми помага. Усещането е невероятно", сподели Пиронкова и си заслужи аплодисментите на 6200 зрители, които създадоха отлична атмосфера в "Арена Армеец".

"Можех да спечеля, особено след като взех първия сет. В началото на втория обаче се разконцентрирах и изпуснах нещата. Това може би помогна на Надя да се съвземе. Тя заигра страхотно, с много силни и точни удари и заслужено спечели. В третия сет успях да се върна от 0:3 до 3:3, но след това тя пак заигра много добре", добави Пиронкова.

"Вчера имах почивен ден, който ми се отрази отлично. Успях да събера сили. Сега ми предстои двубой с Возняцки. Нямам някаква специална тактика срещу нея. Двете сме играли няколко пъти, като последните срещи бяха доста оспорвани. Тя очевидно е във форма, но и аз се чувствам добре. С всеки мач играя по-силно. Определено ще бъде трудно, но имам своите шансове", коментира пловдивчанката.

Водещи

Най-четени