Цвети Пиронкова с лесна победа на старта в Линц 07.10 | 18:05

Българката се справи с Лиза-Мария Мозер с 6:2, 6:3 след само 63 минути игра

От iNews

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове в австрийския град Линц с награден фонд 250 хиляди долара.

Българката победи представителката на домакините Лиза-Мария Мозер с 6:2, 6:3 след само 63 минути игра.

23-годишната Мозер получи "уайлд кард" за участие в основната схема. Пиронкова нямаше никакви проблеми в мача. Тя поведе с 3:0 и 5:2, а след това приключи сета след само 26 минути след втория си пробив. Във втората част българката реализира пробив за 3:1, но допусна още в следващия гейм съперничката да спечели нейното подаване.

Все пак в шестия гейм Пиронкова стоигна до нов прибив, а до края на мача двете взеха своите сервис геймове. 27-годишната пловдивчанка, 44-а в световната ранглиста в момента, заработи 30 точки и 3400 долара, а във втория кръг ще играе срещу победителката от мача между номер 1 в схемата Южени Бушар (Канада) и Патрисия Майер-Ахлайтнер (Австрия).

"Мисля че се представих добре. Доволна съм от играта си. Като изключим последния гейм, в останалите нямаше напрежение. По-лесно ми е да играя срещу съпернички, които не познавам, защото се концентрирам върху собствената си игра, а в противен случай знаеш какво да очакваш от противничката и се разсейваш. Централният корт е чудесен и за мен беше удоволствие да играя тук", заяви Пиронкова след мача.

Водещи

Най-четени