Цвети Пиронкова с нова блестяща победа на US Open, изхвърли могъщата Мугуруса 03.09 | 20:00

Пловдивчанката надви със 7:5, 6:3 испанската фаворитка и вече е в третия кръг на Откритото първенство на САЩ

От iNews.bg

Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ. Пловдивчанката надви със 7:5, 6:3 Гарбине Мугуруса.

Пиронкова сервира първа в срещата, но за съжаление допусна пробив още на старта. В следващите 8 гейма нови пробиви нямаше и така при 5:4 Мугуруса получи възможността да сервира за успех в първия сет. Пиронкова хвана "последния влак" и успя с брейк на 30 да върне изоставането си и да изравни за 5:5. Последва нов убедителен сервис-гейм за Цвети, което допълнително повиши напрежението в ръката на Мугуриса. Сервирайки за място в тайбрек, родената в Каракас, Венецуела, тенисистка отново трепна и от това се възползва Пиронкова, която реализира третия си сетбол за преднина 7:5.

През втората част изключително драматичен беше гейм №4, в който Пиронкова, при преднина 2:1, пропусна 5 точки за пробив, 3 от които последователни. В осмия гейм Пиронкова отново стигна до точка за пробив и след двойна грешка на Мугуруса поведе с 5:3, след което с гейм на 0 си подпечата място в следващия кръг.

Водещи

Най-четени