Цвети Пиронкова среща просперираща грузинка на старта в Палермо 10.07 | 13:35

Най-добрата българска тенисистка се изправя срещу поставената под №84 в световната ранглиста Анна Татишвили

От Краси Киров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще вземе участие в турнира в Палермо (Италия), който е с награден фонд от 220 000 долара. Пловдивчанката е поставена под номер 6 в основната схема, като в първия кръг ще се изправи срещу Анна Татишвили от Грузия.

Цвети ще участва в този турнир за четвърта година, като най-големия и успех бе през дебютната 2005-та, когато достигна до полуфиналите. През 2007-ма година тя загуби още в първи кръг, а миналата година напусна надпреварата във втори кръг след поражение от Джил Крейбас.

Първата съперничка на Пиронкова в Палермо -Татишвили е на 21 години и заема 84-то място в световната ранглистата, което е рекордно високо класиране за нея. Тази година е изключително успешна за младата грузинка. Тя успя да достигне до четвъртфиналите в Чарлстън, а през миналата седмица грабна и отличието в турнира в Кунео (Италия), който е с награден фонд от 100 000 долара.

Ако Пиронкова успее да победи в първия кръг в Палермо, тя ще спечели 30 точки за WTA ранглистата, като след това ще се изправи срещу победителката от мача Сорана Кръстя-Андреа Хлавачкова.

Сесил Каратанчева също ще участва в турнира, след като успя да победи с 6:3 и 6:4 в квалификациите унгарката Ванда Лукач.

В първи кръг на турнира тя ще се изправи срещу Софи Льофер (Франция), която е 1212-та в света.

Водещи

Най-четени