Цвети закрива сезона с турнир в Москва, среща хърватка в първи кръг 15.10 | 14:40

Светлана Кузнецова чака първата ни ракета във втори кръг за "Купата на Кремъл"

От Михаела Ганчева

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще се изправи срещу хърватката Петра Мартич в първия кръг на турнира на твърди кортове в руската столица Москва. Надпреварата за "Купата на Кремъл" е с награден фонд 721 000 долара и ще бъде последна за пловдивчанката през сезон 2011.

Мартич, 20 годишна, се намира под номер 52 в световната ранглиста. До момента тя няма титлa от WTA шампионатите и е заработила 5559 607 долара от наградни фондове в професионалната си кариера. Двете бъдещи съпернички са играли само веднъж помежду си – във втория кръг на тазгодишното издание на "Уимбълдън", който Цвети спечели с 6:1, 6:4.

Пиронкова ще се състезава за четвърти път в московската надпревара. Най-добрият резултат за българката бе достигането до 1/4-финал през 2009-та. През далечната 2005-та Цвети не успя да преодолее квалификациите след ранна среща със Саманта Стосър, а през миналата година нашето момиче спечели първия си мач в турнира и има да защитава 60 точки от резултата си в ранглистата.

При евентуален успех над Мартич, Цвети ще срещне рускинята Светлана Кузнецова или квалификантка във втория кръг на турнира.

Водещи

Най-четени