Цвети излиза срещу Закопалова 08.01 | 11:46

Радостната новина за родните фенове на тениса е, че мачът на Пиронкова ще може да се наблюдава на живо в интернет

От Мариян Найденов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова излиза на корта за двубоя си от втория кръг на турнира в Хобарт (Австралия) в сряда (9 януари), където нейна съперничка ще бъде поставената под номер 3 в основната схема на надпреварата Клара Закопалова (Чехия).

По програма двубоят между двете е пети на Централния корт в Хобарт, като се очаква да започне не преди 10:00 часа българско време. Радостната новина за родните фенове на тениса е, че мачът на Цвети ще може да се наблюдава на живо в интернет.

Това ще бъде шести мач между Пиронкова и Закопалова, като балансът е в полза на българката, която има три победи над съперничката си, но пък за сметка на това чехкинята е спечелила последните им два сблъсъка.

В момента Клара Закопалова е на 27-о място в световната ранглиста. 30-годишната чехкиня се намира в чудесна форма, като за това говорят петте ѝ победи в първите ѝ шест мача за 2013-а, като единствената загуба на чехкинята от На Ли (Китай) на финала на турнира в Шънджън (Китай).

Ако преодолее Закопалова, Цвети, за която това е трето участие в Хобарт, ще се класира за четвъртфиналите за втори път в кариерата си, след като стори това през 2009 г., а там ще срещне победителката от двубоя между Шанел Шийпърс (ЮАР) и защитаващата титлата си Мона Бартел (Германия).