Цвети отпадна в 1-ия кръг на квалификациите в Дубай 16.02 | 17:48

Пиронкова отстъпи пред 58-ата в света Анабел Гаригес

От Даниел Любомиров

Цветана Пиронкова отново не можа да вземе сет на испанката Анабел Медина Гаригес и отстъпи с 4:6, 2:6 в първия квалификационен кръг на силния турнир от програмата на WTA в Дубай.

Цвети загуби и шестия си мач срещу тази противничка, на която е взела само 1 сет - на Ролан Гарос през 2008-ма година, завършил 4:6, 6:3, 6:1 в полза на испанката, 58-ма в света.

Така Пиронкова отпадна преди края на квалификационния цикъл, който е изключително тежък и включва цели 3 кръга.

Цвети направи цели 7 аса в срещата, но също така допусна 5 двойни грешки и позволи на Гаригес 4 пъти да вземе подаването ѝ. Като цяло първият сервис на Пиронкова не бе особено стабилен и тя успя да вкара само 50% от него, докато испанката имаше повече успеваемост - 58%.

Вторият сервис на Цвети също изоставаше по показатели спрямо този на съперничката ѝ - 41% срещу 50%. По другите компоненти от играта българката също отсъстваше - 18 точки от ретур срещу 34 и само седем върнати топки при посрещане на първи сервис от 14.

За съжаление Пиронкова изпусна да си осигури 8 точки за световната ранглиста и 2 727 долара от наградния фонд, който е впечатляващ - 2 милиона щатски долара.

За Медина Гаригес това бе първа победа в официален мач през този сезон, след като до момента тя имаше 3 поражения.

Цвети ще почива близо три седмици, преди да започне участието си на поредния силен турнир - Индиън Уелс, където ще се опита да сложи край на серията от 4 загуби, която започна с мачовете от Фед Къп.

Водещи

Най-четени