Цинзов с най-добрия си резултат в Сочи, нова титла за Колоня 14.02 | 13:59

Българинът показа по-голяма част от потенциала си в 15 км класически стил

От Даниел Любомиров

Българинът Веселин Цинзов записа най-добрия си резултат на Зимните Олимпийски игри в Сочи, след като се класира на 41-ва позиция в ски бягането на 15 км класически стил. Веско, който остана извън топ 50 в дебютната дисциплина в руския курорт – скиатлона, този път демонстрира по-голяма част от потенциала си и финишира с 3:36 минути изоставане от шампиона Дарио Колоня (Швейцария).

Колоня прибави още един златен медал към колекцията си, която започна да пълни точно в бягането на 15 км във Ванкувър 2010, но тогава то се проведе в свободен стил. В Сочи пък швейцарецът хвърли бомбата с титла в скиатлона, след като бе тренирал само няколко седмици поради тежко и продължително възстановяване от контузия.

Колоня нямаше реална конкуренция в бягането на 15 км класически стил и завърши с цели 28.5 секунди пред втория Йохан Олсон от Швеция. На трета позиция се изкачи друг представител на тази страна – Даниел Рихардсон, който спечели финалния спринт с Иво Нисканен и го пребори за бронза само с две стотни от секундата.

Чехът Лукас Бауер остана пети и не можа да влезе в историята като вторият състезател с медал в дисциплината бягане на 15 км в три поредни олимпиади.

Водещи

Най-четени