Цифрите показват - Бербатов е по-добър от Фалкао 10.05 | 16:09

Българинът бележи по-често от колумбийската суперзвезда на Монако

От iNews.bg

Димитър Бербатов бе привлечен в Монако да замести тежко контузения Радамел Фалкао, но статистиката показва, че българският таран се справя дори по-добре от Тигъра.

Колумбийският национал получи тежка контузия в коляното в края на януари, а броени дни по-късно Димитър Бербатов бе привлечен на "Стад Луи II" от английския Фулъм.

Бившият капитан на България имаше нужда от няколко седмици, за да се утвърди в титулярния състав на Клаудио Раниери, но оттогава до днес той не спира да вкарва по френските терени.

Димитър Бербатов има реализирани вече 6 гола в 11 изиграни мача от Лига 1, като освен това бившият таран на Манчестър Юнайтед се разписа на три пъти и в турнира за Купата на Франция.

Радамел Фалкао пък имаше 9 отбелязани попадения в Лига 1 преди тежката контузия, но с уговорката, че Тигъра е имал нужда от 17 мача за целта.

Фактите показват, че Димитър Бербатов бележи гол на всеки 93 минути с екипа на Монако, докато Фалкао се разписва веднъж на всеки 136 минути.

Повече от сериозно е превъзходството на Димитър Бербатов и по отношение на записаните асистенции. Бившият капитан на България дава голово подаване на всеки 280 минути, докато Фалкао записва асистенция на всеки 1499 минути.

Водещи

Най-четени