Челси завърши наравно с Фулъм, Лампард с гол номер 150 в Премиършип 10.04 | 00:12

Двата отбора направиха 1:1

От Мариян Найденов

Отборите на Фулъм и Челси не успяха да се победят и завършиха наравно - 1:1 в лондонското дерби от 33-ия кръг на английската Висша лига, играно на стадион "Крейвън Котидж".

Франк Лампард изведе "сините" напред в резултата след точно изпълнена дузпа в 45-ата минута, а точката за Фулъм донесе Клинт Демпси, който се разписа с глава в 82-ата минута. За Лампард попадението бе под номер 150 в Премиършип.

Домакините от Фулъм започнаха по-активно срещата и създадоха няколко опасни положения пред вратата на Петър Чех. В 25-ата минута Муса Дембеле проби по лявото крило и центрира в наказателното поле, където Клинт Демпси засече топката, но право в ръцете на Чех. При следващата атака на "котиджърс" Керим Фрай стреля от дистанция, но вратарят на Челси отрази удара му.

В самия край на първото полувреме (45') Челси получи правото да изпълни дузпа, отсъдена за нарушение на Дани Мърфи срещу Саломон Калу в наказателното поле. Зад топката застана Франк Лампард и не сгреши, отбелязвайки юбилейния си 150-и гол в Премиършип.

Малко след подновяването на играта (49') Лампард бе близо до второ попадение в мача, след като отправи много опасен изстрел от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 62-ата минута Керим Фрай даде чудесен пас на Йон Арне Рийзе, норвежецът веднага стреля, но топката излезе в аут. Челси отговори с удар с глава на Калу четири минути по-късно (66'), но и той нямаше късмет и коженото кълбо мина над гредата.

Така се стигна до 82-ата минута, когато Фулъм изравни резултата. Първо Чех показа класа и спаси удар с глава на Аарън Хюз след центриране от корнер, но при последвалия нов ъглов удар, Клинт Демси бе оставен непокрит и засече топката с глава, пращайки я в мрежата на Челси за крайното 1:1.

След това равенство Челси пропусна възможността да се изравни по точки с Тотнъм и Нюкясъл в борбата за четвъртото място в Премиършип и остана на 6-а позиция с 57 точки. Фулъм пък заема 9-о място в класирането с 43 пункта.

Ето и останалите резултати от мачовете във Висшата лига, играни в понеделник:

Евертън - Съндърланд 4:0
Нюкясъл - Болтън 2:0
Тотнъм - Норич 1:2
Астън Вила - Стоук Сити 1:1

Водещи

Най-четени