Челси излезе начело в Англия 11.01 | 16:44

Азар и Торес бележат за лондончани

От Иво Вецев

Челси е новият водач в класирането на Премиършип, след като лондончани успяха да стигнат до успех с 2:0 като гост на Хъл Сити в мач от 21-ия кръг на първенството.

Традиционно негостоприемният "Кей Си Стейдиъм" не се оказа сериозно препятствие пред "сините", които си осигуриха успеха след почивката, въпреки че през първата част Оскар изпусна 100%-ово положение в полза на своите.

Второто полувреме почна силно за Челси и в 56' Еден Азар проби и направи двойно подаване с Оскар. Белгиецът се озова пред наказателното поле, навърза двама защитници и с превъзходен удар откри резултата, забивайки топката в долния ляв ъгъл на МакГрегър.

Фернандо Торес изигра слаб мач, но все пак в 87' беше изведен сам срещу вратаря и не сбърка - 2:0 и попадение за испанеца в неговия мач №200 в Премиършип.

Трите точки пратиха Челси на върха поне в следващите малко повече от 24 часа. Възпитаниците на Жозе Моуриньо събраха 46 точки, като имат аванс от 1 и 2 точки съответно пред Арсенал и Манчестър Сити, които имат тежки гостувания съответно в понеделник и неделя.

Водещи

Най-четени