Челси изригна с пет гола за едно полувреме срещу Лийдс 20.12 | 08:25

В спор за място на финала Челси ще играе със Суонси, а в другия полуфинал един срещу друг ще се изправят Астън Вила и четвъртодивизионния Брадфорд

От Мариян Найденов

Завърналият се от далечна Япония Челси малко повъзвърна самочувствието си след загубения финал на Световното клубно първенство (с 1:0 от Коринтианс). Жертва на гнева на лондончани стана втородивизионният Лийдс, който бе разгромен с 5:1 в последния четвъртфинал от турнира за Купата на Лигата в Англия, игран на стадион "Елън Роуд".

Началото на срещата не предвещаваше такъв резултат, след като домакините от Лийдс поведоха с гол на Лусиано Бекио в 17-ата минута и преднината им се запази до края на първото полувреме, а по трибуните феновете и на двата отбора пееха "Ще бъдеш уволнен на сутринта" по адрес на старши треньора на Челси Рафаел Бенитес.

След почивката обаче "сините" от Лондон изригнаха с пет безответни попадения, не оставяйки никакви шансове на съперниците си.

Изравнителното попадение падна малко след началото на второто полувреме (47'), а негов автор стана Хуан Мата, който матира вратаря на Лийдс Джейми Ашдаун с изстрел от дистанция.

След малко повече от час игра (65') Челси вече водеше с 2:1 след попадение на сръбския защитник Бранислав Иванович, който се разписа с глава след центриране от корнер.

В следващата атака на лондончани падна и трети гол във вратата на домакините, а негов автор стана Виктор Моузес, който направи чудесен самостоятелен пробив и изненада стража на Лийдс с удар от границата на наказателното поле.

В 81-ата минута Еден Азар бе изведен очи в очи с Джейми Ашдаун и не пропусна да се разпише, лишавайки мача от всякаква интрига. Крайното 5:1 оформи Фернандо Торес, който бе намерен непокрит на празна врата и нямаше как да пропусне.

Така Челси се класира за полуфиналите, където ще срещне отбора на Суонси, а в другия полуфинал един срещу друг ще се изправят Астън Вила и четвъртодивизионния Брадфорд.

Домакини в първите мачове, които са насрочени за втората седмица на януари 2013 г., ще бъдат Челси и Брадфорд.

Водещи

Най-четени